Autóklubok fórum
Legfrissebb anyag: 2014. február. 18.

Autóklubok fő téma:

Ha hozzá szeretnél szólni a fórumhoz, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
dg1 2011. június. 15.
zso1986
Nem tudom pontosan hány Autóklub tag lehet jelenleg az országban, de nem tippelnék túl sokra, szerintem megvan ennek az oka. Egyik nagyvárosi bázisukkal kapcsolatban van tapasztalatom. Felszereltségben, épület jellegében/állagában/állapotában valóban megállt az idő a 80-as években, a benne dolgozók pedig sajnos már nem abból az időkből valóak stílusilag. Ügyintézők arrogánsak, rossz kedvűek, szerelők szintén flegmák, műszakinál kedvenc szórakozásuk az ott hagyott autókkal túráztatva, gumicsikorgatva előrébb állni fél métereket. Ezek alapján abszolút természetes az itt leírt történet. Előbb talán presztizst és tagokat kellene szerezniük, mielőtt új székházat húznak fel.
Nem a magyar ADAC, az biztos. :D
dg1 2011. június. 10.
Fruzsinak igaza van. A honlapon olvasom: 80 korszerűen felszerelt segélyautó teljesít szolgálatot országszerte. Hogy ezek milyen korszerűek, mutatja a fénykép, a kb 12 éves Terrano II és a másik három régi modell a képen. Hogy ezek közükl hány teljesít szolgálatot, és hány szerelővel, őket hogyan fizetik, stb., az másik kérdés. De a kérdés továbbra is kérdés: minek ekkora irodaház? Örülök, hogy fruzsi személyében válaszra méltat minket a Klub. Fruzsi! Milyen pénből épül a ház? Kérem írja meg!
dg1 2011. június. 3.
Elismerés az Europ Assistance-nak

Budapest, 2011. június 1. – A Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance Magyarország az idei év Superbrands szavazásán elnyerte a Business Superbrands díjat, amelyet minden évben a kiváló szolgáltatásokért ítél oda a cégeknek egy független tagokból álló testület.

Idén negyedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága az úgynevezett Business Superbrands díjakat, amelyet az Europ Assistance Magyarország is elnyert az általa nyújtott kiváló szolgáltatásért. A 15 független tagból álló testület a döntéskor azt mérlegeli, hogy mely márkák szolgálhatnak példaként azon hazai piaci szereplők számára, amelyek fejlődni és tanulni szeretnének a jövőben a márkaépítés tekintetében.

Magyarországon 2008-ban először indult el a nemzetközi piacon már évek óta meghatározó Business Superbrands, amely az üzleti szektor márkáinak legkiválóbbjait mutatja be. A döntőbizottság elé kerülő lista a Dun&Bradstreet adatbázisa alapján, továbbá a legjelentősebb hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével jött létre. Ebbe a mintegy 3000 márkát/céget tartalmazó listába egyaránt beletartoznak a legnagyobb nyereségű hazai cégek csakúgy, mint – az egyes szektorok iparkamarái, egyesületei, szakmai szervezetei által javasolt – kisebb vállalkozások, melyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak.

”Nagyon büszkék vagyunk, hogy 2011-ben magunkénak tudhatjuk Business Superbrand címet, különösképpen azért, mert egy független szakmai körből kaptunk megerősítést arra, hogy az Europ Assistance Magyarország szolgáltatásainak minősége példamutató lehet a hazai piacon. Továbbra is azon dolgozunk majd, hogy cégünkről az embereknek és a szakmának az ügyfélközpontúság, a felelősségteljes hozzáállás és minőségi szolgáltatás jusson eszébe.” - mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország vezérigazgatója.

Az Europ Assistance 1963-as franciaországi megalakulása óta a világ első számú, referencia szintű szolgáltatója az assistance (professzionális segítségnyújtás) szolgáltatások terén. Világszerte több mint 115 millió ügyfél számíthat a nap 24 órájában bármikor arra, hogy ha utazása közben vagy otthonában probléma merül fel, vagy más jellegű segítségre vagy információra van szüksége, egyetlen telefonhívással azonnali segítséget kaphat munkatársainktól és partnereinktől. Az Europ Assistance Magyarország 2010-ben csaknem 15 ezer esetben sietett a bajbajutott autósok segítségére. Az EA leggyakrabban csereautót vagy taxit biztosított, de számos esetben gondoskodott a szállás illetve a hazautazás megszervezéséről és költségéről is. A cég segélyhívó központjában jelenleg 70 koordinátor 10 nyelven fogadja a beérkező segélyhívásokat. A problémás helyzetek megoldásában – legyen az gépjárműves, egészségügyi, háztartási vagy utazási területen – Magyarországon több mint 700 partner, külföldön mintegy 750 ezer szolgáltató szakszerű, pontos és gyors munkája segít abban, hogy az Europ Assistance Magyarország ügyfelei számára a legoptimálisabb megoldást tudja felkínálni.

dg1 2011. június. 2.
tbazso írta:
Úgy tűnik, van Magyarországon néhány olyan civil szervezet, amely sok évtizede alakult, még a világháború előtt, de érdekes módon a megátalkodott bolsevik időkben is fenn tudott maradni. Még érdekesebb azonban, hogy ezek a szervezetek a rendszerváltás után is úgy működnek, mintha mi sem történt volna 1989-90-ben. Ilyen pl. a MEOE és a Magyar Autóklub is.
Miközben ezen szervezetek tagjai is és a szervezeten kívül maradt érdekeltek is folyamatosan kritizálják ezek működését, vezetőiket valakik újra és újra újraválasztják, a kritikus hangok nem jutnak el hozzájuk.
Bukfenc 2011. június. 1.
Azt hiszem igaza van annak aki kárhoztatja az Autóklub-ot, mert valóban csak egy gazdasági társaságként működik! Sem az állammal, sem a biztosítókkal szemben nem lép fel az autósokat sújtó anomáliák ellen! Egyre csendesebb!!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár