Biztosítás fórum
Legfrissebb anyag: 2013. február. 5.

Biztosítás fő téma:

Ha hozzá szeretnél szólni a fórumhoz, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Polejka 2012. október. 11.
Köszönöm Péter !
Komzi1 2012. szeptember. 30.
Kedves Polejka! Ebben az ügyben mindenféleképpen a Biztosítót kell "zaklatni" hiszen valamilyen módon igazolnia kell miért emelkedett meg így a gfb. díja. Azt ne felejtsük el, hogy a 30%-os baleseti adót is fizetnünk kell pluszba, valamint az árak is emelkedhetnek, de azért én azt javaslom, hogy egy ügyfélszolgálatot keressen fel személyesen, vagy telefonon a 06/40-204-204-es számot hívja fel az Aegon callcenterét. Az autó biztosítási díját tekintve meglátásom a következő: tekintve, hogy a biztosító egy veszélyközösséget biztosít, szigorúan statisztikai alapon képzi az árait. Elképzelhető, hogy az Aegon által biztosított gépjármű állományában kevés a Honda, vagy nincsenek olyan kedvező szerződési feltételek a biztosító és a már említett márka közt. Továbbá azt se felejtsük el, hogy a Honda alkatrészek nem éppen a legolcsóbbak, a szervízhálózat óradíjai is elég magasak (márkakereskedés), így a biztosító ezt is figyelembe veszi az árképzésnél egy adott típusra vonatkozóan, ha Ön a 17 éves autójável bemegy egy márkaszervízbe, az a biztosítónak ugyanannyiba fog kerülni, mint ha egy fél éves Hondával tenné ezt, az olaj ugyanannyi, a karosszériaelemek is hasonló árfekvésűek, valamint a rezsi óradíjaknál sem tesz különbséget új és régi típus közt, sem a biztosító, sem a szervíz. Azt tanácsolom, hogy a következő évfordulónál nézze meg melyik biztosítónál talál olcsóbb biztosítást. Üdvözlettel: Komzák Péter
Polejka 2012. szeptember. 26.
Még annyit hogy nem okoztam balesetet !
Polejka 2012. szeptember. 26.
Nem tudom kihez forduljak a következő ügyben ! Van egy 17 éves 1.6 honda civic coupe-m az Aegon biztosítónál van a kötelező biztosításom 13.000 Ft/ negyedévről indult a biztosításom ezelőtt 2 évvel , de most már egy éve 24.000ft kell fizetnem negyedévre , ezt irgalmatlanul soknak tartom , hogy egy kb 500 ezer forintos autóra közel 100 ezer legyen a kötelező egy évre . Többször érdeklődtem hogy miért ennyi de nem adnak soha kielégítő választ ! Kihez forduljak vagy ez normális ? Köszönöm előre is a segítséget !
CsG 2012. május. 22.
Ha a károkozó ismeretlen, kötelező felelősségbiztosítás terhére csak akkor lehet rendezni a kárt, ha személyi sérülés is történt. Cserbenhagyásnak pedig azért nem minősül az eset, mert egyértelmű, hogy nem történt személyi sérülés. Ha nincs casco-biztosítása, akkor csak abban az esetben tudja megtérítettni a kárt, ha valamilyen módon bizonyítékot talál arra, milyen autóval okozták azt - például térfigyelő kamera képe alapján. Ha megvan a károkozó, akkor a MABISZ segítségével kideríthető a károkozó felelősségbiztosítója, ahol be lehet nyújtani a kárigényt.
zsadonyistva 2012. május. 22.
A már több napja parkoló autómba beletolattak(mentek). A kár kb 200 ezer Ft., mivel valószínűleg az ajtót is cserélni kell. Mivel "cserbenhagyásos" károkozás történt, így a biztosító simán elhajtott. Ez valóban az "így jártunk" kategóriába tartozik, vagy van valami megoldás a kár rendezésére?
szborika 2011. június. 6.
Csak megerősíteni tudom a biztosítás fontosságát - sajnos tapasztalatból. A Citibank Asszisztant szolgáltatása és nagyon emberséges ügyintézése , az ügyintézők figyelmessége és segíteni akarása a legnagyobb bajban messze átlagon felüli volt.
dg1 2011. június. 3.
Tisztelt Tagtársak, kedves Autósok! Jön a nyár, egyre többen hagyják el Magyarországot és külföldön keresnek kikapcsolódási lehetőséget. Először is az autók műszaki állapotát tessék ellenőrizni, valamint - és részemről ez is nagyon fontos - a biztosítási papírokat is nézzék át. Értem ezalatt a Nemzetközi kék-sárga bejelentőt, valamint a Nemzetközi zöldkártyát, melyet vagy kiküld a Biztosító, vagy nem, ha elmarad a zöldkártya kibocsájtása, akkor személyesen, vagy elektronikus úton igényelni kell azt. Érdemes továbbá ún. egyszeri Assistance biztosításokat is számba venni egy hosszabb út során, melyek nem nagy összegűek, de annál többet nyújtanak, az autó hazahozatalától kezdve az esetleges szállás finanszírozásáig. Egy szó mint száz. Egy kis ráfordítással biztosítsuk "túl" magunkat és akkor nem érhet meglepetés minket, ne pár ezer forinton múljon a Család nyaralása! Kívánok Mindenkinek balesetmentes és szép nyarat! Üdvözlettel: Komzák Péter
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár