Biztonság fórum
Legfrissebb anyag: 2017. május. 4.

Biztonság fő téma:

Ha hozzá szeretnél szólni a fórumhoz, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Auto2 2019. április. 16.
A kulcsnélküli rendszerrel működő autókat valóban könnyebb ellopni az említett jeltovábbítóval. A felsorolt megoldások jó ötletnek tűnnek, illetve érdemes a házban az autótól legtávolabb eső helyen tárolni a kulcsot, nem a bejárati ajtó közelében. A Ford egyébként most vezet be egy megoldást, ami mozgásérzékelővel látja el a kulcsot, csak akkor továbbít jelet, amikor a kulcsot megmozdítják, a lakásban pihenő távirányítóról így nem lehetne jelet lopni.
terezia 2019. április. 2.
Olvastam, hogy a kulcs nélküli autót milyen könnyű ellopni néhány másodperc alatt. Egy jellopó készülékkel elfogják és lemásolják az autó távirányítójának a kódját és azonnal ki tudják nyitni az autó ajtaját. Néhány trükkös védekezést ajánlanak, csavarjuk a távirányítót alufóliába, tegyük a hűtőbe, ajánlják a Faraday bag-et. Aggaszt ez a hír, mert nemsokára új autót vásárolunk. Valóban ennyire gyenge pontja az autónak a kulcs nélküli távirányító? Hol lehet vásárolni autókulcs kódvédő eszközt?
jbakos 2013. december. 7.
30ezer km-es, 11 hónapos Mazda6-osomat szinte csak az M6-oson használom, ám néhány hete egy felelőtlenül előző, elém hajtó kamion miatt 130-ról való hirtelen lefékezés után rázni kezdett a kormány, de csak fékezéskor és csak 100-130 között.
A rendkívül szakszerű szervíz vizsgálat során kiderült: elgörbült(!) a féktárcsa (ezek szerint csak egy nagyobb fékezésre van hitelesítve?), mert a modell tömegéhez nem passzol a tárcsa (vélik a szerelők), sőt nem is első eset a szervízben, ámde garanciális cserét ne várjak, mert a Mazda Motor Hungary szerint nem volt még elég sok reklamáció.
Ennek ellenére a szervízesek garanciális cserét javasoltak, amit a MMH kapásból elutasított: "A féktárcsa kopó alkatrész, olyan hosszú az életttartama, ahogyan használják".
Amúgy mind a(gyári eredeti)fékbetétek, mind a féktárcsák rendkívül megkímélt állapotúak, berágódás mentesek.
Ez a harmadik Mazdám, egyiknél sem kellett soha féktárcsát cserélnem, tizenöt éve nem volt se cascos se kötelezős balesetem.
Persze tovább próbálkoztam, ismételten megkerestem a MMH-t, de arra hivatkoztak, hogy a típus "rendelkezik mind európai mind magyarországi jóváhagyással".
Most már csak az a kérdés, a legközelebbi komolyabb fékezésnél ismét "csak" elgörbül a tárcsa - vagy inkább rohanjak bele az előttem fékezőbe??
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár