Parkolás
Legfrissebb anyag: 2014. augusztus. 7.
Hírek, 2014. augusztus. 7.
AS
A főváros több kerületében is kiterjeszti a ferdén tolatva parkolást a BKK, hogy ezzel is növelje a kétirányú kerékpáros-forgalom biztonságát.
Hírek, 2013. november. 14.
AS
Egy Audi A8 tulajdonosa külügyes kártyát használva foglalt el egy budai parkolót a minap, a Külügyminisztérium kivizsgálta az ügyet, a kártya hamis volt – írja az Index.
Videó, 2013. január. 10.
AS
Különös módon jelöltek ki új parkolóhelyeket a budai várnegyedben: az autók mellett olykor nemhogy az előírt másfél méter nem marad a járdából, de gyalogosként oldalazva is nehéz elférni az elvileg szabályosan parkoló kocsiktól – derül ki az Index videójából.
Vélemény, 2012. december. 13.
AS
Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a 200 forintos érméket még mindig kis eséllyel fogadják el a budapesti parkolóautomaták. A parkolási társaság és a pénzverde egymást okolja.
Hírek, 2012. szeptember. 3.
AS
Ha az okmányirodában autónk információi mellé rendeljük a mobiltelefonszámunkat, akkor kerékbilincselés előtt figyelmeztetnek minket szabálytalanságunkra – ezt az információt már több ezer autós osztotta meg a Facebookon.
Hírek, 2012. július. 9.
AS
Pár hete ülésezett először az a munkacsoport, amelyet Bíró Márk, a közlekedési szabályozás mai állapotának visszásságait először felismerő fideszes képviselő hívott életre. Az Országgyűlésben most született meg az első olyan döntés, melyet ennek a bizottságnak a munkája alapozott meg – írja a vezess.hu.
Hírek, 2012. június. 19.
AS
Szabálytalan parkolás miatt megbírságolták a kerékbilincselésben egykor élenjáró Centrum Parkolási Kft. volt igazgatóját, ráadásul Rolls Royce Phantom-jának nem volt behajtási engedélye a belvárosi területre – írja az Index.
Hírek, 2011. november. 4.
AS
A fotót ma reggel készitette egy olvasónk az újpesti, Váci úti TESCO parkolóban. A rendőrség honlapján állampolgári bejentést is tett. Kiváncsian várjuk, a történetre hogyan reagál a BRFK.
Hírek, 2011. szeptember. 14.
AS
Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon Farkas Kálmánnak, a terézvárosi közterület-felügyelet volt vezetőjének és társainak büntetőpere; az eljárásban Sajtos Csilla volt terézvárosi jegyzőt és Hatvani Csaba volt szocialista alpolgármestert is megvádolták hivatali visszaéléssel kerékbilincsek fizetés nélküli leszereltetése miatt.
Beszámoló, 2011. július. 21.
AS
Megkaptam Budapest IX. kerületében (Hajrá Ferencváros!) az első bilincsem. 37 év vezetés és sok millió kilométer után most először. 14375 Ft a leszedésért meg az ehhez jövő 5000 forint büntetés egy tank benzin ára. Miért vagyok akkor felháborodva? Mert ez nem a rend betartatása volt a renitens autóssal, hanem egyszerű lenyulás. Üzemszerűen, csoportosan, előre tervezetten elkövetve.
Hírek, 2011. május. 19.
AS
Megbünthethető valaki „kisebb fokú szabálysértésért”? Egyáltalán elfogadható egy ilyen indoklás önmagában?
Hírek, 2014. június. 18.
AS
Július elsejétől országszerte egységes rendszeren keresztül lehet mobiltelefonnal fizetni a parkolásért és az autópálya-használatért.
Hírek, 2013. február. 22.
AS
Változik a parkolási rend Budapest több kerületében, például várakozási övezet lesz a Gellérthegy I. kerületi oldala, a Margitszigeten pedig csökken a díjmentes időszak, mert az autósok kijátszották a rendszert.
Hírek, 2012. december. 21.
AS
December 22-től Budapesten és Pécsen sem kell már fizetni a közterületi parkolásért, kivéve a fővárosi kiemelt területeket.
Hírek, 2012. december. 1.
AS
Decembertől öttonnás teherbírású szállítójármű áll forgalomba Budapesten, amely elszállítja a tömegközlekedést akadályozó, szabálytalanul parkoló autókat.
Hírek, 2012. augusztus. 7.
AS
Új parkolási rendet vezet be a Budapest Airport a ferihegyi reptér 2-es termináljának épülete előtt, ezzel együtt prémium parkolóvá nevezte át az útszakaszt és duplájára emelte a várakozási díját.
Beszámoló, 2012. június. 27.
AS
Persze, hogy parkolás. Pedig még jegyem is volt. 17:58-kor vettem. Egyszerű ügy, ha a parkolási jegyem beküldöm, vagy beviszem az önkormányzat parkolótársaságához, akkor elengedik a büntetést. Jó ajánlat, de én ehelyett levelet írtam Pokorni Zoltánnak, mert ő a polgármester a XII. kerületben.
Hírek, 2012. március. 16.
AS
A fővárosi önkormányzat helyett 2013-tól a kerületek kezébe kerül a budapesti parkoltatás. Több kerület bővíti a fizetős zónákat, Óbuda óriási területet tesz fizetőssé. A korábban tervezett egységesítés közös elszámolási és ügyfélszolgálati rendszerben valósulhat meg – írja az Index.
Hírek, 2011. szeptember. 28.
AS
Óránkénti 160 forintra csökkenti Budapest a pesti alsó rakpart XIII. kerületi részén a parkolási díj összegét, mert kevesen használják a parkolókat. Csökken a díj a Szilágyi Erzsébet fasoron is.
Hírek, 2011. augusztus. 13.
AS
Kerékbilincselésem történetét írtam meg hetekkel ezelőtt, mondván: honnan tudjam, hogy zöldterületen parkolok, ha a terület nem zöld és ki sem írják rá (vagy egy jelzőtáblára). Példaként mutattam egy félig aszfaltos "zöldterületet" is, kérdezvén, ez akkor minek minősül? Ez a kérdés azóta megoldódott. Ezen kívül más semmi.
Egyéb, 2011. július. 14.
Vali71
Klubtársunk, mint leveléből kiderül, rossz parkolóóránál fizetett, de fizetett. Ennek ellenére megbüntették.
Hírek, 2011. május. 17.
AS
Épp ma történt meg velem, hogy levelet kapok a kerületi önkormányzat behajtójától, hogy a két évvel ezelőtt elkövetett tilosban parkolás alkalmával kiszabott 3000 forintos büntetés kifizetése elmulasztása miatt 13300 forintra megemelkedett díjat fizessem be a behajtó számlájára 15 napon belül, mert közmunka vagy elzárás lesz a vége.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár