Utak
Legfrissebb anyag: 2016. február. 17.
Utak fórum
Riport, 2016. február. 17.
AS
A téli időszakot követően ismét kátyúk ezrei keletkeznek az utakon. Ha kátyúba hajtunk, és már megtörtént a baj, néhány tanácsot érdemes megfogadni az eredményes kártérítésért, és a kátyúbiztosítás is sokat segíthet.
Hírek, 2016. január. 5.
AS
Az elmúlt évben átadott új gyorsforgalmi utakkal bővült a magyarországi fizetős útszakaszok köre, az e-matrica ára azonban nem változik.
Hírek, 2015. január. 22.
AS
A bevezetése óta érkezett észrevételek figyelembevételével több ponton is módosul az útdíjrendszer, ismét ingyenes lesz a ferihegyi repülőtérre vezető út és a Duna-hidak, a megyei matricák pedig a következő kijáratig lesznek érvényesek.
Hírek, 2015. január. 2.
AS
Január elsejétől csaknem az összes autóút és autópálya csak díjfizetéssel használható, az eddigiek mellé pedig bevezették a megyei éves matricákat is. Az átalakított rendszer indulása nem volt zökkenőmentes, és még mindig maradtak hiányosságok.
Hírek, 2014. december. 29.
AS
Még nem lehet tudni, pontosan melyik gyorsforgalmi útszakaszok válnak fizetőssé, és a megyei autópálya-matrica is csak a díjkötelezettség kezdetének napjától lesz kapható, ennek ellenére a kormány kitart a január elsejei bevezetés mellett.
Hírek, 2014. december. 23.
AS
Rendkívüli ülésen tárgyalhatta volna a parlament az M0 és az autópálya-bevezető szakaszok ingyenességét, de a kormánypárti képviselők távol maradtak a vitától. Még mindig nem ismertek az útdíj-rendszer átalakításának részletei, de a Megyeri híd ingyenes maradhat.
Hírek, 2014. december. 11.
AS
Már januártól fizetni kellene az M0-s autóút több részén és az autópályák fővárosi bevezető szakaszán, ami alaposan felboríthatja a főváros környékének forgalmát. Új matricatípust vezetnének be a rövidebb távokon autózóknak, de több jármű számára a duplájára drágulna az autópálya-használat.
Hírek, 2014. augusztus. 21.
AS
Új nyereményjátékában a legtöbb élményt nyújtó magyarországi útvonalakat keresi a Shell, a beküldők Ferrari-vezetést és maranellói látogatást is nyerhetnek.
Hírek, 2014. április. 8.
AS
A 21-es főút négysávossá való bővítése mellett kihelyezett 40 km/órás sebességkorlátozást jelző táblák akkor is kint voltak, amikor látszólag nem folyt munkavégzés. A beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lapunknak elmondta, miért.
Hírek, 2014. január. 29.
AS
Átadták a forgalomnak az Erzsébet híd pesti oldalának új felhajtóját, így az új jelzőlámpás csomóponton keresztül lehet felhajtani a rakpart felől a hídra, illetve az Astoria felé.
Hírek, 2014. január. 3.
AS
A fővárosban az Árpád hídon, országszerte pedig az M1-es autópályán alakult ki a legnagyobb közúti torlódás a forgalmi adatok gyűjtésével és elemzésével foglalkozó Best Way Traffic szerint.
Hírek, 2013. november. 18.
AS
Vélhetően csőtörés miatt keletkezett gödörbe esett egy autó Budapesten, a VIII. kerületi Karácsony Sándor utcában. A félig a járdán parkoló autó egy 2,5 méter széles és 6-7 méter hosszú gödörben tűnt el.
Hírek, 2016. január. 5.
AS
2016-tól Szlovákiában is bevezették az elektronikus autópálya-matricákat, a sztrádák használatáért kért összegek továbbra is változatlanok maradnak.
Egyéb, 2015. január. 30.
AS
Megjelent és február elsejével hatályba lép az útdíjrendszer végleges formáját rögzítő rendelet, amelynek értelmében a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a megyehatár utáni első csomópontig lesznek érvényesek.
Hírek, 2015. január. 9.
AS
Az útdíj által érintett városok vezetői továbbra is tiltakoznak, miközben a kormány képviselői beismerték, hogy maradtak hiányosságok, ezért hamarosan néhány téren változhat az útdíjrendszer.
Hírek, 2014. december. 31.
AS
Egyetlen egy nappal az útdíjrendszer átalakításának bevezetése előtt tette közzé a kormány, melyik útszakaszok válnak fizetőssé január elsejétől. Nem érdemes halogatni a vásárlást, hiszen azt is megtudtuk, hogy a jogosultság utólagos megváltása sem lesz ingyen.
Hírek, 2014. december. 28.
AS
A téli időjárás beköszöntével a közútkezelő nem csak tanácsokkal látja el az autósokat, de azt is elárulja, hogyan készülnek a szezonra és hogyan végzik az utak tisztítását országszerte.
Hírek, 2014. december. 18.
AS
Egy héttel ezelőtt erősítették meg, hogy januártól fizetőssé válik az M0 autóút több része és az autópályák bevezető szakaszai, a minisztériumnak azonban már csak egy hete van a véglegesítésre, hogy a közútkezelő határidőre el tudja végezni a táblázást. A szakemberek nem értik, a városvezetők tiltakoznak, a kormány pedig magyarázza a bizonyítványt.
Hírek, 2014. november. 11.
AS
A tavaszias novemberi időjárás ugyan még nem indokolja, de az előírásoknak megfelelően már elkezdődött a téli időszámítás a közutakon, a Magyar Közút telephelyein lezajlottak a gépszemlék.
Hírek, 2014. május. 29.
AS
Nyolc új árokásó munkagépet szerzett be a Magyar Közút, a speciális felépítményeket 361 lóerős motorral ellátott Tatra Phoenix alvázakra szerelték.
Hírek, 2014. január. 30.
AS
Egységesítené a táblákat és néhány új jelzést is bevezetne a KRESZ módosítása, amely előírná, hogy gyorsforgalmi úton torlódáshoz érve vészvillogóval figyelmeztessük a mögöttünk haladókat.
Hírek, 2014. január. 28.
AS
Megkezdődött az 1-es villamos vágányainak építése a lágymányosi Rákóczi hídon, mostantól forgalomkorlátozások várhatók.
Hírek, 2013. december. 17.
AS
Az M0 autópálya déli szektorához tartozó, eddig a kétpályásításból kimaradt, mintegy három kilométeres szakaszának megépítésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Hírek, 2013. november. 11.
AS
November elsejétől már Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. néven működik az Állami Autópálya-kezelő Zrt., a nem koncessziós autópályák kezelését ugyanis a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vette át.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Blog korábbi hírei
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár