Utak
Legfrissebb anyag: 2016. február. 17.
Utak fórum
Blog legújabb hírei
Hírek, 2013. október. 21.
AS
Huszonnégy Fendt traktorral bővül a Magyar Közút kommunális flottája, a gépeket az útpadkák gondozására használják majd.
Hírek, 2013. szeptember. 2.
AS
Az 51-es főút és az M5-ös autópálya közötti 6,3 kilométeres szakasz hétvégi átadásával mostantól megszakítás nélkül lehet autózni az M0 autóút egyik irányában.
Hírek, 2013. június. 10.
AS
A Duna áradása miatt több helyen forgalomkorlátozást rendeltek el Budapesten, hogy ezzel segítsék a sűrűbben járó tömegközlekedési járművek haladását és elkerüljék a torlódásokat. Az M1-M7 bevezető szakaszán és a Hegyalja úton buszsávot, a BAH csomópontnál P+R parkolót jelöltek ki, több budai utat pedig lezártak.
Hírek, 2013. április. 19.
AS
Muskátlikat ültet azokba a kátyúkba a Heves megyei Bükkszék független polgármestere, amelyek megkeserítik a főleg idegenforgalomból élő településre érkező autós turisták életét.
Hírek, 2013. március. 21.
AS
Kint felejtett táblák, rosszul kialakított kereszteződések, veszélyes vagy bosszantó helyzetek megoldását kezdeményezi az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület, amelynek munkáját az idei évtől a Continental Hungária is támogatja.
Hírek, 2012. december. 29.
AS
2013-ban nem változnak az eddig érvényes autópálya-díjak, az autóbuszokat és lakóautókat azonban új kategóriába sorolják, és mostantól ha lopott járművel autópályán közlekednek, nem a tulajdonostól szedik be a pótdíjat.
Hírek, 2012. december. 14.
AS
Ónos eső várható a hétvégén, a síkosságmentesítés pedig ilyenkor kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék – még a megelőző jelleggel kijuttatott anyag is – csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.
Hírek, 2012. november. 16.
AS
Mostantól gyorsabban haladhatunk át a Megyeri hídon, az M0 körgyűrű részeként épült útszakaszon ugyanis kicserélték a sebességkorlátozó táblákat.
Hírek, 2012. július. 27.
AS
Csütörtöktől kétszer három sávot használhatnak a járművek az M0-s körgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszán.
Hírek, 2012. május. 2.
AS
Megkapják az M0-s új pályáját az M6-ostól Törökbálintig az autósok: igaz, csak júniusban, és akkor is fokozatosan. Cserébe néhány hónapra el kell hagyniuk a régi aszfaltburkolatot. Őszig az 1994 tavaszán átadott négy elhasználódott sáv időszakosan a munkagépeké lesz – írja a Népszabadság.
Beszámoló, 2012. április. 24.
AS
Indokolatlanul és ésszerűtlenül elhelyezett közlekedési táblákat számolna fel egy egyesület, amelyet autós újságírók alapítottak. Egy régóta nem működő, sín nélküli vasúti átjáró megszüntetése is a terveik között van.
Hírek, 2012. április. 16.
AS
Átalakul a forgalmi rend a budapesti Andrássy úton: az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között helyet cserél a parkolósáv és a kerékpársáv.
Hírek, 2013. október. 15.
AS
Novembertől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. veszi át az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közútkezeléssel kapcsolatos feladatait, az autópálya-kezelő hatásköre a használatarányos útdíj beszedése lesz.
Riport, 2013. július. 25.
AS
Jövő tavaszig mintegy ötszáz új sebességmérő beszerzését tervezi a rendőrség, és ha az akció célja a közlekedés biztonságának növelése, akkor minden autós érdeke, hogy ne legyenek betarthatatlan sebességkorlátozások. Jelentse be oldalunkon, ha indokolatlan sebességkorlátozást tapasztal!
Hírek, 2013. június. 4.
AS
Június elsejétől a Budapesti Közlekedési Központ kezeli és üzemelteti az M1-es és az M7-es autópálya bevezetőjének budapesti szakaszát, 2014-ben buszsávot jelölhetnek ki a leállósáv helyett.
Hírek, 2013. április. 17.
AS
Új kátyúbejelentő rendszert indított a Generali: az úthibákról interneten vagy mobiltelefonos alkalmazással lehet feltölteni a képpel és koordinátával ellátott panaszokat.
Hírek, 2013. január. 7.
AS
Az egyik budapesti utca felújításakor a kereszteződésben átlátszó KRESZ-táblát helyeztek el – írja az Urbanista blog. Az átlátszó tábla célja – ahogyan a képen is látszik, a bal felső sarkában ott egy autó – a holttér csökkentése.
Hírek, 2012. december. 28.
AS
Kísérleti jelleggel új forgalomtechnikai megoldást vezetett be a Magyar Közút a 11-es főút M0-ás csomópontjának körforgalmánál, a cipzár-elv alkalmazásától a torlódások mérséklődését várják.
Hírek, 2012. december. 11.
AS
Több főútvonal mellé forgalomjelző digitális táblát helyez ki a Budapesti Közlekedési Központ, a kijelzőkön a Duna-hidakhoz való eljutáshoz szükséges időt jelzik majd.
Hírek, 2012. augusztus. 30.
AS
A pesti alsó rakpart forgalmának átszervezése kapcsán felmerült, hogy az utat lefedik, a felső területet pedig megkapják a gyalogosok és a kerékpárosok – olvasható az Index cikkében. Végre egy jó ötlet, de ez az ötlet nagyon régi. Miért kell újra mindent feltalálni? Mindegy, Tarlós úrnak ne szóljanak. Lehet, hogy csak a saját ötleteit szereti.
Hírek, 2012. május. 2.
AS
Kezelési költség nélküli online e-matrica vásárlással és pótdíjfizetési lehetőséggel is bővítette weboldalát az Állami Autópálya Kezelő Zrt.
Hírek, 2012. április. 26.
AS
2013-tól a kormányzati tervek szerint Magyarországon is bevezetésre kerül a használatarányos útdíj, melynek lényege, hogy az üzemeltető a megtett kilométerek után, elektronikusan számlázza a fizetendő összeget az adott útszakaszon közlekedőknek. Az új, személyre szabott rendszer az európai tapasztalatok alapján kétféle technológiai megoldással történhet.
Hírek, 2012. április. 24.
AS
2013. július 1-jével bevezetné a kormány a megtett úttal arányos elektronikus útdíj-fizetési rendszert, a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását pedig a személyforgalmi behajtási díj segítheti.
Hírek, 2012. április. 4.
AS
Az utak terheltségét mutató közlekedési információkkal eddig is ellátott minket a Google Maps, mostantól azonban az útvonaltervezés során is figyelembe veszi a dugókat.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Blog korábbi hírei
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár