Biztosítás
Legfrissebb anyag: 2013. február. 5.
Hírek, 2013. január. 22.
AS
Elindult a volt MÁV Általános Biztosító Egyesület károsultjainak kifizetése. Számos jogosult elérhetőségi adatai azonban megváltoztak, s ezt még nem közölték a kártalanítást lebonyolító vagyonelszámolóval. A PSZÁF és a vagyonelszámoló ismételten az adatváltozások bejelentésére hívja fel az érintettek figyelmét.
Hírek, 2012. október. 30.
AS
Az idei kötelező felelősségbiztosítási kampányra is tartogattak új terméket a biztosítók: egy kiegészítő garancia kisebb kár okozása esetén nem rontja a bónuszbesorolásunkat.
Hírek, 2012. február. 9.
AS
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződők adatait tartalmazó kárnyilvántartó hibája miatt az aktuális bónuszfokozatból alapfokozatba kerülhetünk, ami a baleseti adó mértékére is hatással van.
Hírek, 2012. január. 17.
AS
Az autósok a különböző országokban eltérő szabályozással találkozhatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás elfogadásában – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tájékoztatójából.
Hírek, 2011. december. 28.
AS
Az idei kötelezőkampányban szerződésüket felmondó autósoknak már csak néhány napjuk van arra, hogy új szerződésüket megkössék. Milyen következményekkel jár a késedelem? Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy az alkuszunknak adott megbízás eljutott-e a biztosítóhoz? Mit tegyünk, ha a kiszámlázott első díjrészlet magasabb összegről szól, mit amit kalkuláltunk? Mik lehetnek ennek okai?
Hírek, 2011. október. 27.
AS
Tagadta bűnösségét a MÁV Általános Biztosító Egyesület milliárdos sikkasztással, hűtlen kezeléssel vádolt egykori vezetője, dr. Kiss Bálint a Fővárosi Bíróságon kedden megkezdődött büntetőperben.
Hírek, 2011. október. 11.
AS
A jövő év második felére megszülethet a használt autók kártörténetét és a javítás helyét tartalmazó központi adatbázis, amelybe a biztosítók és a javítók töltenék fel az információkat – írja a Napi Gazdaság.
Hírek, 2011. július. 7.
AS
Az autók előéletét tartalmazó adatbázist hoz létre az Autós Nagykoalíció és a Magyar Biztosítók Szövetsége, amelyből a használt autók vásárlói megismerhetik a korábbi hibákat, töréseket.
Hírek, 2011. május. 17.
AS
Klubtársunk – tegyük hozzá, férfi az illető – nagyon nagyot hibázott. Felnyitott Toyota Yaris hátsó ajtóval állt ki a garázsból. Előfordul ez, csak sokba kerül.
Hírek, 2012. november. 6.
AS
Elfogadta az Országgyűlés a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéseken alapuló kártérítési igények érvényesítésének szabályairól szóló törvényt: a hiányzó összeget fedező számlát a többi biztosítónak kell feltöltenie.
Hírek, 2012. május. 5.
AS
Az utóbbi években drasztikusan csökkent a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díja, ezért a biztosítók igyekeznek kiszűrni a visszaéléseket, amit csak a balesetek szigorúbb vizsgálatával érhetnek el – véli a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége.
Hírek, 2012. február. 2.
AS
Döntött az Alkotmánybíróság, az Országgyülésnek rendeznie kell a MÁV ÁBE károsultjainak ügyét. Mi már évek óta mondjuk, hogy ha valaki kifizette a kötelező biztosítás díját egy állam által ellenőrzött szervezetnek, akkor őt, vagy a vele ütközőt nem érheti kár. Hol volt a felügyeleti szerv, kérdeztük oly sokszor. Most az AB döntést hozott. Nem akarunk ünneprontók lenni, de miért kellett erre várni?
Hírek, 2012. január. 2.
AS
Élve a jogszabályi lehetőséggel a Honvédelmi Minisztérium az állományába tartozó gépjárművekre nem kötött gépjármű-felelősségbiztosítást 2012-re. A kárrendezést saját hivataluk intézi, ők döntenek, mennyi kártérítést fizetnek az okozott károkért. Szakértők szerint ezzel még ők is rosszabbul járnak majd.
Hírek, 2011. december. 5.
AS
Át kell dolgoznia a gyorshajtási bírság elleni biztosítását a Közlekedési Biztosító Egyesületnek (KÖBE), mivel az a jó erkölcsbe ütközik – közölte határozatát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
Hírek, 2011. október. 24.
AS
A Fővárosi Bíróság sajtóközlemény útján értesíti a sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt dr. Kiss Bálint Gyula és társai ellen (MÁV ÁBE Biztosító) indult büntetőügyben érintetteket – sértetteket és egyéb érdekelteket –, hogy a Fővárosi Bíróság október 25-én 8 óra 30 perckor tárgyalást tart a földszint 80-as tárgyalóteremben.
Hírek, 2011. október. 4.
AS
Negyvenkilenc embert, köztük autószerelőket, kárszakértőket és rendőröket is vádolnak abban a büntetőperben, amely biztosítási csalások miatt kezdődött a Pest megyei bíróságon.
Hírek, 2011. június. 15.
AS
A jövőben kizárólag elektronikus alapon zajlik majd biztosítók közti adatcsere a kártörténeti nyilvántartás rendszerében a mai napon életbe lépő új NGM rendelet értelmében. A biztosítónak a szerződés kezdetétől számított másfél hónapon belül kell értesítenie az ügyfelet ha adatai nem beazonosíthatóak, vagyis az ügyfélnek igen kevés ideje marad arra, hogy helyesbítsen. Fontos tehát a gyorsaság!
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár