Biztosítás
Legfrissebb anyag: 2013. február. 5.
Hírek, 2013. január. 22.
AS
Elindult a volt MÁV Általános Biztosító Egyesület károsultjainak kifizetése. Számos jogosult elérhetőségi adatai azonban megváltoztak, s ezt még nem közölték a kártalanítást lebonyolító vagyonelszámolóval. A PSZÁF és a vagyonelszámoló ismételten az adatváltozások bejelentésére hívja fel az érintettek figyelmét.
Hírek, 2012. október. 30.
AS
Az idei kötelező felelősségbiztosítási kampányra is tartogattak új terméket a biztosítók: egy kiegészítő garancia kisebb kár okozása esetén nem rontja a bónuszbesorolásunkat.
Hírek, 2012. február. 9.
AS
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződők adatait tartalmazó kárnyilvántartó hibája miatt az aktuális bónuszfokozatból alapfokozatba kerülhetünk, ami a baleseti adó mértékére is hatással van.
Hírek, 2012. január. 17.
AS
Az autósok a különböző országokban eltérő szabályozással találkozhatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás elfogadásában – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tájékoztatójából.
Hírek, 2011. december. 28.
AS
Az idei kötelezőkampányban szerződésüket felmondó autósoknak már csak néhány napjuk van arra, hogy új szerződésüket megkössék. Milyen következményekkel jár a késedelem? Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy az alkuszunknak adott megbízás eljutott-e a biztosítóhoz? Mit tegyünk, ha a kiszámlázott első díjrészlet magasabb összegről szól, mit amit kalkuláltunk? Mik lehetnek ennek okai?
Hírek, 2011. október. 27.
AS
Tagadta bűnösségét a MÁV Általános Biztosító Egyesület milliárdos sikkasztással, hűtlen kezeléssel vádolt egykori vezetője, dr. Kiss Bálint a Fővárosi Bíróságon kedden megkezdődött büntetőperben.
Hírek, 2011. október. 11.
AS
A jövő év második felére megszülethet a használt autók kártörténetét és a javítás helyét tartalmazó központi adatbázis, amelybe a biztosítók és a javítók töltenék fel az információkat – írja a Napi Gazdaság.
Hírek, 2011. július. 7.
AS
Az autók előéletét tartalmazó adatbázist hoz létre az Autós Nagykoalíció és a Magyar Biztosítók Szövetsége, amelyből a használt autók vásárlói megismerhetik a korábbi hibákat, töréseket.
Hírek, 2011. május. 17.
AS
Klubtársunk – tegyük hozzá, férfi az illető – nagyon nagyot hibázott. Felnyitott Toyota Yaris hátsó ajtóval állt ki a garázsból. Előfordul ez, csak sokba kerül.
Hírek, 2012. november. 6.
AS
Elfogadta az Országgyűlés a MÁV Általános Biztosító Egyesülettel kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéseken alapuló kártérítési igények érvényesítésének szabályairól szóló törvényt: a hiányzó összeget fedező számlát a többi biztosítónak kell feltöltenie.
Hírek, 2012. május. 5.
AS
Az utóbbi években drasztikusan csökkent a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díja, ezért a biztosítók igyekeznek kiszűrni a visszaéléseket, amit csak a balesetek szigorúbb vizsgálatával érhetnek el – véli a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége.
Hírek, 2012. február. 2.
AS
Döntött az Alkotmánybíróság, az Országgyülésnek rendeznie kell a MÁV ÁBE károsultjainak ügyét. Mi már évek óta mondjuk, hogy ha valaki kifizette a kötelező biztosítás díját egy állam által ellenőrzött szervezetnek, akkor őt, vagy a vele ütközőt nem érheti kár. Hol volt a felügyeleti szerv, kérdeztük oly sokszor. Most az AB döntést hozott. Nem akarunk ünneprontók lenni, de miért kellett erre várni?
Hírek, 2012. január. 2.
AS
Élve a jogszabályi lehetőséggel a Honvédelmi Minisztérium az állományába tartozó gépjárművekre nem kötött gépjármű-felelősségbiztosítást 2012-re. A kárrendezést saját hivataluk intézi, ők döntenek, mennyi kártérítést fizetnek az okozott károkért. Szakértők szerint ezzel még ők is rosszabbul járnak majd.
Hírek, 2011. december. 5.
AS
Át kell dolgoznia a gyorshajtási bírság elleni biztosítását a Közlekedési Biztosító Egyesületnek (KÖBE), mivel az a jó erkölcsbe ütközik – közölte határozatát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
Hírek, 2011. október. 24.
AS
A Fővárosi Bíróság sajtóközlemény útján értesíti a sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt dr. Kiss Bálint Gyula és társai ellen (MÁV ÁBE Biztosító) indult büntetőügyben érintetteket – sértetteket és egyéb érdekelteket –, hogy a Fővárosi Bíróság október 25-én 8 óra 30 perckor tárgyalást tart a földszint 80-as tárgyalóteremben.
Hírek, 2011. október. 4.
AS
Negyvenkilenc embert, köztük autószerelőket, kárszakértőket és rendőröket is vádolnak abban a büntetőperben, amely biztosítási csalások miatt kezdődött a Pest megyei bíróságon.
Hírek, 2011. június. 15.
AS
A jövőben kizárólag elektronikus alapon zajlik majd biztosítók közti adatcsere a kártörténeti nyilvántartás rendszerében a mai napon életbe lépő új NGM rendelet értelmében. A biztosítónak a szerződés kezdetétől számított másfél hónapon belül kell értesítenie az ügyfelet ha adatai nem beazonosíthatóak, vagyis az ügyfélnek igen kevés ideje marad arra, hogy helyesbítsen. Fontos tehát a gyorsaság!
Legfrissebb fórumbejegyzések
Biztosítás
2012. október. 11.
Köszönöm Péter !
Biztosítás
2012. szeptember. 30.
Kedves Polejka! Ebben az ügyben mindenféleképpen a Biztosítót kell "zaklatni" hiszen valamilyen módon igazolnia kell miért emelkedett meg így a gfb. díja. Azt ne felejtsük el,...
Biztosítás
2012. szeptember. 26.
Még annyit hogy nem okoztam balesetet !
Biztosítás
2012. szeptember. 26.
Nem tudom kihez forduljak a következő ügyben ! Van egy 17 éves 1.6 honda civic coupe-m az Aegon biztosítónál van a kötelező biztosításom 13.000 Ft/ negyedévről indult a biztosításom...
Biztosítás
2012. május. 22.
Ha a károkozó ismeretlen, kötelező felelősségbiztosítás terhére csak akkor lehet rendezni a kárt, ha személyi sérülés is történt. Cserbenhagyásnak pedig azért nem minősül az eset, ...
Biztosítás
2012. május. 22.
A már több napja parkoló autómba beletolattak(mentek). A kár kb 200 ezer Ft., mivel valószínűleg az ajtót is cserélni kell. Mivel "cserbenhagyásos" károkozás történt, így a...
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár