Környezetvédelem
Legfrissebb anyag: 2015. július. 16.
Hír, 2015. július. 16.
Auto2
Négy új Nissan Leafet vásárolt magyarországi flottájába az Avis autókölcsönző, amelyhez saját töltőállomást is épített az újonnan átadott budapesti telephelyén.
Hír, 2015. május. 26.
Auto2
Idén a győri Széchenyi István Egyetem csapata állhatott dobogóra a Shell által szervezett üzemanyag-hatékonysági megmérettetésen Rotterdamban.
Hír, 2014. november. 4.
Auto2
A környezettudatosság már az autóalkatrészeknél kezdődik: a piacvezető alkatrészgyártó Federal-Mogul rézmentes fékbetéteket, ólommentes csapágyakat és hatékonyságnövelő motordugattyúkat mutatott be.
Hír, 2014. május. 26.
Auto2
Saját elektromos autót fejlesztettek a győri Széchenyi István Egyetemen, és bár a SZEnergy közúti közlekedésre is alkalmas, elsősorban új fejlesztések működését tesztelik rajta.
Hír, 2014. március. 20.
Auto2
Újabb elektromos meghajtású és sűrített földgázzal működő taxikat mutattak be a fővárosban: a Budapest Taxi flottája két Nissan Leaffel és ötven darab, CNG-vel működő Opel Zafirával bővült.
Hír, 2013. szeptember. 25.
Auto2
Együttműködési megállapodást között a Főgáz és az ENI Hungária, amely szerint még az idén megnyílhat a második nyilvános CNG töltőállomás Budapesten.
Hír, 2013. április. 22.
Auto2
A Föld napja alkalmából a magyarországi víziközmű-szolgáltatók arra hívják fel az autósok figyelmét, hogy autómosáskor se pazaroljuk az értékes ivóvizet.
Hír, 2012. július. 12.
Auto2
Bécs után már a Balaton is könnyedén megközelíthető Budapestről vagy akár meg is kerülhető elektromos autóval, hiszen öt új töltőt adtak át.
Hír, 2012. január. 11.
Auto2
Holnap el kell mennem Budapestről Pásztóra és vissza. Ez összesen 160 kilométer. Tesztautóval megyek, nincs rajta autópálya matrica. Egy hetit pedig nem fogok venni 2975 forintért. Ez közel annyi, mint az üzemanyagköltség. Mit teszek hát? Elmegyek a 3-as úton. Ki veszít?
Hír, 2011. november. 23.
Auto2
Több tízezer autó téves környezetvédelmi osztályba sorolás miatt kapott kék helyett piros matricát, amellyel nem közlekedhet szmogriadó idején. A matrica cserélhető, de nem ingyen.
Hír, 2015. május. 28.
Auto2
Debrecenben a nagyerdei stadion mélygarázsában adták át a város első elektromosautó-töltőállomását, amelyet két évig ingyen használhatnak az autósok.
Hír, 2015. május. 14.
Auto2
Hat magyar diákcsapat, köztük három új résztvevő indul a Shell Eco-marathonon május végén Rotterdamban, az európai futam harmincadik évfordulóján.
Hír, 2014. június. 4.
Auto2
Megalakult a Magyar Villanyautó Klub, amely olyanokat vár tagjai közé, akik már rendelkeznek elektromos hajtású autóval, vagy csak érdeklődnek a téma iránt, és tennének is a károsanyag-kibocsátás nélküli autózás terjesztéséért.
Hír, 2014. május. 9.
Auto2
Idén is öt magyar diákcsapat vesz részt a Shell Eco-marathon európai futamán, ahol a cél a lehető legnagyobb távolság megtétele egységnyi üzemanyag vagy elektromos energia felhasználásával.
Hír, 2014. január. 9.
Auto2
Ingoványos talajon és meredek emelkedőn is biztosan halad, a vízben pedig csónakként órákon át használható az a lánctalpas terepjáró, amelyet az év elején helyeztek üzembe a Tisza-tónál egy kirándulásokat szervező turisztikai cégnél.
Hír, 2013. május. 2.
Auto2
A Shell idei üzemanyag-hatékonysági versenyére öt magyarországi diákcsapat nevezett, akik kifejezetten az Eco-marathon számára tervezett járművekkel indulnak.
Hír, 2013. március. 29.
Auto2
Lassan terjed Magyarországon a sűrített földgáz üzemanyag, noha a CNG üzemű autók a benzinesekhez mérten harmadannyiért, tíz forintért tesznek meg egy kilométert.
Hír, 2012. május. 11.
Auto2
Öt magyar csapat készült fel az idei Shell Eco-marathon Europe versenyre, melynek során a diákok a lehető legtakarékosabb autókat tervezik meg, építik egy éven át és végül a pályán tesztelik tudásukat.
Hír, 2011. december. 19.
Auto2
Tiszta autót kapnak karácsonyra a környezettudatos autósok Budapesten: aki időben érkezik az akció helyszínére, környezetbarát technológiával tisztíttathatja meg a járművét.
Legfrissebb fórumbejegyzések
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár