Biztonság
Legfrissebb anyag: 2017. május. 4.
Blog legújabb hírei
Bemutató, 2014. január. 28.
AS
A HUD, vagy más néven head-up display a navigációs információkat közvetlenül a szélvédőre vetíti ki, hogy a vezető mindig figyelemmel kísérhesse a legfontosabb navigációs információkat anélkül, hogy a szemét le kellene venni az útról. A Garmin készüléke bármilyen autóval használható.
Vélemény, 2013. november. 27.
AS
Ajánlom a Hír24 Híradóját. Úgy általában is, de ebben a konkrét esetben különösen.
Hírek, 2013. október. 4.
AS
A világon elsőként automata tesztpályán fejleszti gumiabroncsait a Continental, ahol a vezető nélküli autók a cserélhető útfelületen akár 120 km/órás sebességgel is hajthatnak.
Hírek, 2013. április. 19.
AS
Kifejezetten a ma divatos szabadidő-autók számára fejlesztett gumiabroncsot a Continental, amely a crossover modellekhez hasonlóan átmenetet jelent a személyautóknak és a terepjáróknak szánt gumik között.
Hírek, 2013. március. 21.
AS
A gazdasági helyzet hatása az abroncspiacon is érezhető: még annál is kevesebb gumit vettünk az elmúlt évben, mint amennyivel kevesebbet autózunk, sok autós halasztotta el a beruházást.
Hírek, 2012. december. 7.
AS
Vetítse ki sebességét a szélvédőre és használja egyben GPS vevőnek! A prémium kategóriás autókban alkalmazott biztonsági extra mostantól az Ön autójában is elérhető!
Hírek, 2012. november. 28.
AS
Átadták azt a két budapesti gyalogátkelőhelyet, amelyek elé csúszásmentes útburkolatot készítettek. Az újdonság felére csökkentheti a féktávolságot.
Hírek, 2012. november. 15.
AS
Közlekedésbiztonsági kampányt indított az Országos Rendőr-főkapitányság, a Látni és látszani akcióban november 15-től december 15-ig az autók világítását ellenőrzik. Az ehhez kapcsolódó akcióban országszerte több száz szervizben ingyenesen vizsgálják meg autónk fényszóróit, a csatlakozott optikusok pedig a látásunkat is.
Hírek, 2012. június. 26.
AS
A térdlégzsák és a gyalogoslégzsák után új passzív biztonsági eszköz mutatkozik be az autóiparban: a Mondeo új generációjába felfújódó biztonsági övet szerel a Ford.
Hírek, 2012. március. 27.
AS
Öt kategóriában hirdette ki a legbiztonságosabb autókat a törésteszteket végző Euro NCAP: a szervezett díjazottjai közt olcsó kisautó és prémiumtermék egyaránt megtalálható.
Hírek, 2011. szeptember. 22.
AS
Gyalogosbarát elnevezéssel baleset-megelőzési akciót indítottak el Veszprémben, a kezdeményezés célja a gyalogátkelőhelyeken történő balesetek számának visszaszorítása.
Hírek, 2011. július. 11.
AS
Az Unió előírása szerint ez év július 11-től Európában is kötelezővé válik a nagy kategóriájú közúti teherjárművek fényvisszavető kontúrjelölése. Sok baleset történik ugyanis amiatt, hogy a teherautók és kamionok oldalán nincs lámpa, így éjszaka, kanyarodásukkor nem észlelhetők pontosan.
Hírek, 2013. december. 2.
AS
Az egyre szigorodó törésteszt-elvárások következményeként az Euro NCAP által újonnan összetört autók közül nem mind kapott ötcsillagos értékelést.
Hírek, 2013. október. 4.
AS
Második alkalommal szervezi meg Látni és látszani néven őszi közlekedésbiztonsági kampányát az Országos Rendőr-főkapitányság, amelynek keretében az autósok ingyenesen vizsgáltathatják meg autójuk világítóberendezéseit és saját látásukat is.
Hírek, 2013. szeptember. 3.
AS
Egy új fejlesztésnek köszönhetően csendesebbek lesznek a Continental abroncsai: a gumik belső falára hangelnyelő ContiSilent bevonat kerül.
Hírek, 2013. március. 26.
AS
A gyermekszállító buszok mellett legfeljebb 30 km/órás sebességgel lehetne majd elhaladni, és ez a sebesség lenne kötelező ott is, ahol gyermekek léphetnek az úttestre – ezt tartalmazza a KRESZ módosító tervezete.
Hírek, 2013. február. 27.
AS
Tovább csökkent a közúti balesetek száma, ám azon belül nőtt az aránya az ittas vezetők és a gyalogosok által okozott baleseteknek, ezt kampánnyal tervezik mérsékelni.
Hírek, 2012. november. 28.
AS
Tizenöt új modell töréstesztjének eredményét hozta nyilvánosságra az Euro NCAP: egy kivételével mind megszerezte az ötcsillagos minősítést, a kivétel a Dacia Lodgy volt.
Hírek, 2012. november. 19.
AS
Különleges útburkolat védi a gyalogosok biztonságát Budapest két gyalogátkelőhelyén, a Nagykörúton és a Városligetben: a magyar fejlesztésű érdes útburkolat lerövidíti a féktávot.
Beszámoló, 2012. június. 29.
AS
Autóval közlekedni nagy felelősség, ahogyan szokták is mondani: veszélyes üzem. Rengeteg dologra kell egyszerre odafigyelnünk, miközben milliónyi jelzés, inger éri az embert vezetés közben. Az autósok többsége rutinból közlekedik, de mi van akkor, ha a tényleg „vak” szerencse – vagy inkább szerencsétlenség – is beleszól? Dönci tanulságos története következik.
Hírek, 2012. május. 24.
AS
Négy modellt vetett alá töréstesztnek az Euro NCAP, és mind a négy típus ötcsillagos értékelést szerzett annak dacára, hogy idén tovább szigorodtak a követelmények.
Hírek, 2011. december. 28.
AS
Újabb kis magyar abszurd. Elkészül a halálút, az M0 M1–M6 közötti szakaszának kiszélesítése. Az építők a várnál hamarabb elkészültek, de még várni kell a forgalomba helyezésre. A NOL szerint azért, mert eddig még itthon nem gyártott, betonból készülő elválasztó kerül majd az útra, ennek pedig még nincsenek engedélyei.
Hírek, 2011. augusztus. 5.
AS
Újszerű közlekedésbiztonsági eszközt, az útburkolatba épített napelemes villogókat telepítettek Szeged egy forgalmas útszakaszára.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár