Tömegközlekedés
Legfrissebb anyag: 2015. március. 10.
Hírek, 2015. március. 10.
AS
A magyar Evopro cég által fejlesztett és gyártott, elektromos hajtású Modulo busz prototípusát március végéig teszteli a BKV, az utasok ingyen próbálhatják ki.
Hírek, 2014. július. 24.
AS
Dízel-elektromos hibrid hajtással szerelt alacsonypadlós autóbuszokat szállít a BKK-nak a Rába, a Volvo-motoros járművek a budapesti belvárosban közlekednek majd.
Hírek, 2013. április. 8.
AS
Április elejétől szombatonként három hónapig egy veterán Ikarus 180-as autóbusszal is lehet utazni a Széll Kálmán tér és a BKV szentendrei múzeuma között.
Hírek, 2013. március. 21.
AS
Megkezdődött Székesfehérváron a szegedi Ikarus-Skoda troli prototípusának gyártása a székesfehérvári ipari parkban. A jármű rozsdamentes acélszerkezetét már összeállították, és rövidesen megkezdődhet a járműtest burkolása. Ezzel a művelettel nyeri el a troli a végleges külső formáját – írja a delmagyar.hu.
Hírek, 2013. február. 21.
AS
Eredeti állapotára újíthatja fel a BKV a főváros egyik legrégebbi, 33 éves Ikarus 260-as autóbuszát, amely nosztalgiajárműként szolgálhatna.
Hírek, 2012. december. 6.
AS
December 5-én nyílt meg az a kiállítás a Deák Ferenc téren, amelyen a jövő tömegközlekedését mutatják be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervezői. Megtalálható itt az újratervezett HÉV, de a 7-es vonalára tervezett hosszú autóbusz, és a belvárosi területekre megálmodott futurisztikus átlátszó kisbusz is – írja az Index.
Hírek, 2012. augusztus. 29.
AS
Ha egyetért velünk, hogy maradjon a BKV-buszok hagyományos színe, csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz, kattintson ide!
Hírek, 2012. április. 24.
AS
2013. július 1-jével bevezetné a kormány a megtett úttal arányos elektronikus útdíj-fizetési rendszert, a budapesti közösségi közlekedés finanszírozását pedig a személyforgalmi behajtási díj segítheti.
Hírek, 2015. március. 3.
AS
Száz évvel ezelőtt indult útjára a budapesti autóbusz-közlekedés, ennek alkalmából programsorozat indul, amelyet régi és új fővárosi buszok felvonulása indított el.
Hírek, 2013. december. 19.
AS
Szerdán nyílt kiállítás a Budapesten nyolcvan éve közlekedő trolikról a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban.
Hírek, 2013. március. 26.
AS
Két hónapon át tesztelik azt a sűrített földgázüzemű autóbuszt Budapesten és környékén, amelynek próbajárata kedden indult útnak a népligeti buszpályaudvarról.
Hírek, 2013. március. 13.
AS
Teljesen akkumulátoros meghajtású, 12 méter hosszú, 82 utas szállítására alkalmas autóbuszt tesztelnek Debrecenben. A helyi közlekedési vállalat két napig városi tesztüzemben próbálja ki a kínai BYD eBus-12 típusú járművét, amely egy feltöltéssel 250 kilométer megtételére képes.
Hírek, 2013. február. 15.
AS
Mostantól közterület-felügyelő is utazik a Budapesti Közlekedési Központ egyik forgalomirányító autójában, aki a tömegközlekedést akadályozó autók bírságolását és elszállítását végzi.
Hírek, 2012. december. 1.
AS
Decembertől öttonnás teherbírású szállítójármű áll forgalomba Budapesten, amely elszállítja a tömegközlekedést akadályozó, szabálytalanul parkoló autókat.
Vélemény, 2012. augusztus. 6.
AS
Ciprus legfelkapottabb üdülőhelyén, Ayia Napában bilikék autóbuszok szállítják az utasokat. Pont olyan színűek, mint amilyenek feltűntek a mi fővárosunkban, Budapesten is. Szép új darabok mind, működő légkondicionálóval. Ezt vezesse be Budapesten és ne a színüket! A régiek színével nincs semmi baj, csak azzal, hogy ledobja róluk a rozsda a festéket. »»»
Legfrissebb fórumbejegyzések
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár