Újjászületett a Viper
Hírek, 2012. április. 6.
AS

A legendás amerikai sportkocsi vadonatúj generációja erősebb, mint valaha: 8,4 literes tízhengeres motorja 640 lóerős, de menetteljesítményeiről még nincsenek adatok.

 

 

Nem a Chrysler vagy a Dodge típusaként, hanem önálló márkaként született újjá a Viper, amelyet a New York-i Autószalonon mutattak be. Az arányaival az elődre emlékeztető, de részleteiben teljesen megújult kétüléses kupé karosszériája szénszálas anyagból és alumíniumból készült, utastere pedig igényesebb, mint valaha. A vezető előtt hétcolos színes kijelző található, amire sokféle információt lehet lehívni, a középkonzolra pedig 8,4 colos navigációs-multimédiás berendezés került.

 

 

Az első tengely mögé építették be a 8,4 literes V10-es benzinmotor, amelynek a teljesítménye 640 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 812 Nm, és hatsebességes kézi váltó kapcsolódik hozzá, de azt még nem árulták el, hogyan megy vele a Viper. Sokat mond, hogy az autó tömeg-lóerő aránya jobb, mint a Lamborghini Aventador hasonló adata. Az elöl 295, hátul 355 mm széles abroncsokon futó Viper kezelhetőségében pedig sokat segít, hogy nem csak a tempomat, hanem a menetstabilizáló rendszer is széria, amely azonban teljesen ki is kapcsolható.
A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár