Nissan Leaf alapokon jön az Infiniti elektromos autója
Hírek, 2012. április. 6.
AS

Elektromos autóval bővül az Infiniti kínálata: logikus lépés a Nissantól, hogy a luxusmárkája is megkapja az Év autója díjas Leaf technikáját.

 

 

Az Infiniti az utóbbi időben futurisztikus koncepcióautókkal kápráztatta el az autószalonok közönségét, de a New York-i kiállításon egy szériagyártásra is szánt modellel jelentek meg. Az LE Concept persze még csak prototípus, de a Nissan luxusmárkája megígérte, hogy nem sokban különbözik tőle a sorozatban készülő kivitel. Az utastere például egészen szériaérettnek tűnik, ami nem csoda, hiszen az LE a Nissan Leaf alapjait kapta.

 

 

Az utastér alatt, a padlóban elhelyezkedő lítiumion akkumulátor ugyanaz, mint a Leaf modellekben, az elektromotort azonban erősebbé tették, 109 helyett már 134 lóerős teljesítményre képes, a legnagyobb nyomatéka 325 Nm. A 4,73 méter hosszú LE Concept nagyjából akkora, mint a középkategóriás Infiniti G limuzin, de jóval áramvonalasabb annál: a furcsa formára magyarázat lehet, hogy a légellenállási együtthatója mindössze 0,25. Az LE Concept érdekessége, hogy a gyorstöltőn kívül az akku vezeték nélküli töltésére is lehetőség nyílik.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár