Nissan Leaf alapokon jön az Infiniti elektromos autója
Hír, 2012. április. 6.
Auto2

Elektromos autóval bővül az Infiniti kínálata: logikus lépés a Nissantól, hogy a luxusmárkája is megkapja az Év autója díjas Leaf technikáját.

 

 

Az Infiniti az utóbbi időben futurisztikus koncepcióautókkal kápráztatta el az autószalonok közönségét, de a New York-i kiállításon egy szériagyártásra is szánt modellel jelentek meg. Az LE Concept persze még csak prototípus, de a Nissan luxusmárkája megígérte, hogy nem sokban különbözik tőle a sorozatban készülő kivitel. Az utastere például egészen szériaérettnek tűnik, ami nem csoda, hiszen az LE a Nissan Leaf alapjait kapta.

 

 

Az utastér alatt, a padlóban elhelyezkedő lítiumion akkumulátor ugyanaz, mint a Leaf modellekben, az elektromotort azonban erősebbé tették, 109 helyett már 134 lóerős teljesítményre képes, a legnagyobb nyomatéka 325 Nm. A 4,73 méter hosszú LE Concept nagyjából akkora, mint a középkategóriás Infiniti G limuzin, de jóval áramvonalasabb annál: a furcsa formára magyarázat lehet, hogy a légellenállási együtthatója mindössze 0,25. Az LE Concept érdekessége, hogy a gyorstöltőn kívül az akku vezeték nélküli töltésére is lehetőség nyílik.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár