Több nézőre számítanak a Hungaroringen, mint tavaly
Hírek, 2012. május. 3.
AS

A tavalyi 70 ezerhez képest több nézőre számítanak a túraautó-világbajnokság (WTCC) Hungaroringen sorra kerülő hétvégi versenyein.

 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az m1 csatorna Ma reggel című műsorában csütörtökön azt mondta, idén már fizetős lesz az esemény, de a jegyárakat úgy alakították ki, hogy az ne legyen megterhelő a magyar családok számára.

„Tudni kell, hogy egy ilyen verseny megrendezése nem olcsó. A WTCC magyar futamának bejelentési díja a nemzetközi szövetség, a FIA felé mindössze 5000 euróval kevesebb, mint a Forma-1-es Magyar Nagydíjé” – fogalmazott a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. „Tavaly az állami támogatásnak köszönhetően tudtuk vendégül látni a túraautó-vb mezőnyét, idén bevételt kell produkálnunk, az egyetlen bevételi forrásunkat pedig a jegyek jelentik. Azt reméljük, hogy a belépők 3000 forintos ára nem lesz megterhelő a magyar szurkolók számára.”

Gyulay hozzátette, a Hungaroring számára fontos, hogy ne csak F1-es futamot rendezzen, s azt mondta, a kimutatások szerint tavaly 47 millióan látták világszerte a WTCC mogyoródi futamait.

„A csapat számára rengeteget számít, hogy a naptárban van egy hazai verseny is” – mondta Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport tulajdonosa. „A tavalyi verseny sporttörténeti esemény volt, s úgy gondolom, ha jobban felkészültünk volna, már akkor is többen jöttek volna ki a Hungaroringre.”

A túraautó-vb mezőnye péntektől vasárnapig vendégeskedik Mogyoródon, a hazai közönség Michelisz Norbertnek és Wéber Gábornak szurkolhat az eseményen.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár