Button 260-nal száguldott a Bajcsy-Zsilinszky úton
Hírek, 2012. május. 3.
AS

Hatalmas közönségsikert aratott kedden Jenson Button, a Forma-1-es McLaren brit pilótája, aki a Vodafone Belvárosi Nagydíj keretein belül több mint 260 km/órás sebességgel száguldott végig a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában kiépített versenypályán.

 

 

„Kissé szokatlan volt a pálya, de ez természetes, hiszen nem Forma-1-es versenyre épült” – mondta az első kör teljesítése után a 2009-es F1-es világbajnok, aki a belvárosban, a Bazilika és a Parlament között kialakított, 1,7 km hosszú pályán repesztett végig az istálló tavalyi, MP4-26-os jelzésű gépével. Hozzátette: „Csodálatos, hogy ebben a gyönyörű időben ilyen sokan eljöttek.”

 

 

Button előbb egy „utcai” Mercedes volánja mögött ismerkedett meg a pályával, aztán beült a versenygépbe és elképesztő sebességgel száguldott végig a Bajcsy-Zsilinszky úton, befordult a Parlament felé, majd az Országház előtt egy remek pörgéssel megfordult és a nézők ovációja mellett repesztett vissza. A mutatványt később még kétszer megismételte.

 

 

A négynapos Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége közel 40 órányi ingyenes programot kínált a látogatóknak, akik Button mellett többek között Michelisz Norbertet és Wéber Gábort, a túraautó-világbajnokság két magyar pilótáját, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzőt, valamint a Dakar-ralin rendszeresen résztvevő Szalay Balázst és Aschenbrenner György ralibajnokot is láthatták az utcai bemutatón. Az Erzsébet téri Design Terminálnál kialakították a „Hungaroring boxutcát”, s ezen a területen számos versenyautót és motorkerékpárt állítottak ki.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár