Megérkezett a magyar piacra a Kia cee’d
Hírek, 2012. május. 10.
AS

Már megrendelhető a Kia kereskedéseiben a cee’d második generációja, amely ugyan drágább lett, de legalább annyival jobb is elődjénél. Az alapváltozat valamivel olcsóbb, mint a testvérmodell Hyundai i30.

 

 

Bemutatkozott a magyarországi piacon a Kia cee’d második generációja. Az előd még kedvező árával és hosszú garanciaidejével hódított, az új széria azonban már formájával és felszereltségével is vonzó lehet. A Kia németországi központjában tervezett és szlovákiai üzemében gyártott új cee’d 1,4 literes 100 lóerős és 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses, 135 lóerős benzines, valamint 1,4 literes 90 lóerős és 1,6 literes 128 lóerős dízelmotorokkal választható. Minden motorhoz hatsebességes kézi váltó jár, a nagyobb benzineshez dupla kuplungos, az erősebb dízelhez pedig hagyományos automata váltó rendelhető, mindegyik hat sebességfokozatú.

 

 

Bevezetésekor 3 649 000 forintba kerül a cee’d alapmodellje. Az LX Base kivitelben még nincs klímaberendezés, de hat légzsák, ESP, elektromos első ablakok és tükrök, központi zár és USB kapcsolatos CD-s rádió jár hozzá. A Kia kompaktja ezzel valamivel olcsóbb lett, mint a Hyundai i30, a testvérmodell 1.4 Entry verziója ugyanis akciósan 3 799 000 forintba kerül. Az alapfelszereltsége azonban valamivel gazdagabb: az i30-hoz LED-es nappali menetfény, három fokozatban állítható szervokormány, ködfényszóró és fűthető tükör is jár, ezek a Kiánál felárasak, de nincs benne rádió, ami viszont minden cee'd tartozéka. A klímaberendezéssel és számos kényelmi extrával bővített cee'd LX modell bevezető ára 3 999 000 forint.

 

 

A jobban felszerelt kivitelekben olyan extrákat is találunk, amelyek korábban nem voltak megtalálhatók a cee’d palettáján. Ilyen a xenon fényszóró, az elektromos rögzítőfék, a kormánykerék-fűtés, az automata parkolósegéd vagy a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. A cee’d jobban felszerelt kiviteleiben a műszeregység középső számlapját 7 colos, nagy felbontású TFT kijelző helyettesíti, ahol még a betűméretet is állítani lehet. 100 ezer forintba kerül az ECO Dynamic csomag, amelybe stop-start rendszer, csökkentett futómű-magasság, kis viszkozitású olaj, kisebb gördülési ellenállású abroncs, változó üzemű generátor és váltásesedékesség-jelző tartozik.

 

 

A 380 literes csomagtér a kategória egyik legnagyobbja, az Astra, Focus és Golf sem kínál ekkorát, de aki még tágasabbra vágyik, annak az októberben érkező SW kombi lesz a megfelelő autó, felára 250 ezer forint lesz. Még nem ismerjük a formáját, de megtudtuk, hogy 2013 januárjában vezetik be a háromajtós, sportosabb pro_cee’d modellt, és egy 1,6 literes, 200 lóerős turbós benzinmotorral is bővülni fog a kínálat.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár