Balatonfüredre jön a világ legnagyobb Mini-találkozója
Hírek, 2012. május. 23.
AS

Pünkösd hétvégéjén ezúttal Magyarországon, Balatonfüreden rendezik meg a Mini Világtalálkozót, amelyre 1200 kisautó érkezik Európa szinte összes országából.

 

Május 24-28. között első alkalommal költözik a régióba a Mini Világtalálkozó, amelyet először 1978-ban Németországban rendeztek meg. Az eseményre 1200-nál is több Mini érkezik Európából, ennek mintegy 80 százaléka a klasszikus változat lesz. A márka 53 éves történetének szinte teljes palettáját felvonultatja az összejövetel, a hagyományos modellek mellett pedig lesz limuzin Mini, tetőtől talpig krómozott Mini és bigfoot Mini is.

 

Az új modellek sem maradnak ki a sorból, megtekinthető lesz a MINI Roadster, valamint a MINI Rauno Aaltonen Special Edition is. Az utóbbi névadója a finn rali-legenda, aki a kisautó legnagyobb és egyben utolsó győzelmét aratta a Monte Carlo Rallye-n 1967-ben, szintén ellátogat a balatoni találkozóra. A Mini Világtalálkozó hagyományosan zártkörű, de ezúttal május 26-án, szombaton azok az érdeklődők is beléphetnek a rendezvényre, akik előzetesen regisztrálnak a Mini Club Hungary honlapján. Minis esküvő, Mini vízibicikli és autófelvonulás is színesíti az aznapi programot, míg május 27-én 15 órakor a 71-es főút balatonfüredi szakaszán szlalomversenyben mérik össze tudásukat a Mini tulajdonosok.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár