Lépcsőshátúval bővült az Opel Astra kínálata
Hírek, 2012. június. 15.
AS

Az Astra jelenleg futó változatából is elkészítette a lépcsőshátú karosszériaváltozatot az Opel, az autó nagyobb és szebb is lett elődjénél.

 

 

Az ötajtós, a Sports Tourer kombi és a GTC kupé után lépcsőshátú karosszériával is bemutatkozik az Opel Astra. A limuzin 4,66 méter hosszú, 1,81 méter széles és 1,48 méter magas, ezzel hét centivel hosszabb és hattal szélesebb elődjénél. A csomagtartója 460 literes (az előzőnek 490 literes volt), amit az ülések ledöntésével azonban 870 helyett már 1010 literesre lehet bővíteni. A lépcsős Astra tengelytávja ezúttal nem hosszabb, a 2,69 méteres érték megegyezik a többi karosszériaváltozatéval.

 

 

A motorkínálat is azokhoz hasonló: 100 és 180 lóerő között hatféle benzinmotort, 95 és 130 lóerő között háromféle dízelmotort lehet választani. Mind közül a legtakarékosabb az 1,7 literes dízel 110 és 130 lóerős kivitele, stop-start rendszerrel alig 3,7 l/100 km-es átlagfogyasztással. Az új négyajtós Astra nem csak szebb, de gazdagabban fel is szerelhető elődjénél: akár 19 colos kerekek, adaptív fényszórók és adaptív felfüggesztés is kérhető hozzá.

 

 

A lépcsőshátú kompakt autók ismét népszerűbbek lettek Európában, főleg Németországban és Spanyolországban nőtt irántuk a kereslet, amit azzal magyaráz az Opel, hogy sokan választják az eggyel nagyobb középkategóriás modellek helyett. A kompakt limuzin kategória azonban még inkább kedvelt Kelet- és Közép-Európában, különösen Törökországban és Oroszországban, utóbbi helyen az alsó-középkategóriás kocsik 51 százaléka lépcsőshátú. Ezért az Astra limuzin premierjét is itt, a Moszkvai Autószalonon tartják majd.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár