Dízel sportmodell az Auditól: 313 lóerős az SQ5 TDI
Hírek, 2012. június. 18.
AS

Újabb S modell mutatkozott be az Audinál: az SQ5 TDI háromliteres dízelmotorja két turbótöltővel 313 lóerős teljesítményre képes.

 

 

Az Audi A6-osban bemutatkozott 3.0 TDI két turbótöltővel 313 lóerős és 650 newtonméter a legnagyobb nyomatéka. Az erőforrás most az Audi Q5 motorházába is bekerült: az SQ5 TDI pedig az első dízelmotoros típus az S modellek történetében. A német márka azt ígéri, hogy a gázolajos autó hangja nem okoz majd csalódást, sokat dolgoztak azon, hogy sportos zajok jussanak el az utastérig.

 

 

A háromszáz lóerős szabadidő-autó menetteljesítményei sem lebecsülendők: az SQ5 TDI álló helyből 5,1 másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/óra a végsebessége. A nyolcsebességes automatával és stop-start rendszerrel is felszerelt Audi átlagosan 7,4 litert fogyaszt száz kilométeren.

 

 

Az S emblémákkal megkülönböztetett Audit eltérő lökhárítójáról, 21 colos könnyűfém kerekeiről, 30 mm-rel ültetett futóművéről, ezüstszínű tükörházairól és platinaszürke hűtőrácsáról is fel lehet ismerni. Az SQ5 TDI-re egy keveset még várni kell, hiszen csak 2013 elején kerül a kereskedésekbe.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár