Visszatér a magyarországi piacra a Ssangyong
Hírek, 2012. június. 21.
AS

Új importőrrel és új modellel tér vissza a magyarországi autópiacra a Ssangyong, a terepjáróiról ismert dél-koreai márka első típusa a Korando lesz.

 

 

A Saab importőreként ismert Polar Mobil nevet változtatott, és idéntől Wallis Automotive Europe néven folytatja tevékenységét. A változtatásra azért volt szükség, mert a megszűnő Saab helyett több új márka importőri feladatait látják el. Az egyik az Isuzu, amelynek D-Max pick-up modellje most újul meg, a másik pedig az idei évtől csatlakozó Ssangyong.

 

 

A korábban a Daewoo érdekeltségébe tartozó Ssangyong két éve új tulajdonoshoz került, az indiai Mahindra biztosítja a következő évek modelloffenzívájának pénzügyi hátterét. Az első magyarországi piacra kerülő modell az új Korando, amely csak nevében emlékeztet elődjére. A Giugiaro által formatervezett szabadidő-autó a Ssangyong első önhordó karosszériás modellje, egy benzines és két dízelmotorral, kézi és automata váltóval, front- és összkerékhajtású rendszerrel egyaránt készül. A modellt idén nyáron vezetik be a hazai piacra, és hamarosan új márkakereskedői hálózatot építenek az értékesítésére.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár