Visszatér az alapokhoz a SEAT Toledo
Hírek, 2012. június. 25.
AS

Ismét nagy csomagtartós, megfizethető árú családi autó lesz a SEAT Toledo. A legújabb generáció a Škoda Rapid testvérmodellje, ennek megfelelően a motorkínálatuk és felszereltségük is hasonló lesz.

 

 

Bemutatkozott a SEAT Toledo legújabb generációja, amely felépítésében az 1991-ben bemutatott, majd a négy évvel későbbi modellfrissítést követően egészen 1999-ig gyártott első széria receptjét követi, azaz nagy csomagtartós ötajtós modell lesz. A Toledo második generációja elegánsnak szánt négyajtós volt, míg a legfurcsább autó 2004 és 2009 között viselte a nevet, az Altea egyterű lépcsős hátsójú változataként.

 

 

Az új Toledo a nemrég bemutatott Škoda Rapid testvérmodellje, ezért méreteik is megegyeznek. A 4,48 méter hosszú, 2,6 méteres tengelytávú kompakt autó lépcsőshátúnak tűnik, pedig ötajtós: ötszáz literesnél is nagyobb csomagterét tágra nyíló, praktikus ötödik ajtón lehet pakolni.

 

 

Műszaki alapjaik közösek, a SEAT is az 1,2 és 1,4 literes TSI turbós benzinmotorokkal és az 1,6 literes TDI turbódízellel lesz kapható. A benzinmotorok teljesítménye 75 és 122 lóerő közötti, míg a dízel 105 lóerős, és 2013-tól a 90 lóerős is elérhető lesz. A teljesítményadatokból is látszik, hogy a SEAT elsősorban a racionális gondolkodású családos vevőknek készíti autóját. Megfizethető árat ígérnek, de hozzáteszik, hogy az alapfelszereltség része lesz a hat légzsák, első elektromos ablakemelő és a központi zár is.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár