Lebukott az új Seat Leon
Hírek, 2012. július. 13.
AS

Egy spanyol internetes fórumon jelent meg az első álcázatlan fotó, amely jóval a szeptemberi Párizsi Autószalonon tartandó világpremier előtt betekintést enged a harmadik generációs Seat Leon formavilágába.

 

 

A vélhetően titokban készült felvételen az autó hátulja látható, amelynek határozott vonalakkal megrajzolt formái emlékeztetnek a Seat 2010-es IBE koncepciójára.

 

Az új Leon ugyanarra a vadonatúj MQB platformra épül, mint az új Audi A3, illetve a nemsokára szintén bemutatkozó Volkswagen Golf hetedik generációja. Ezzel együtt várhatóan a Volkswagen csoport legújabb turbófeltöltős benzines és dízel erőforrásait is megkapja majd, amelyekhez természetesen a manuális váltómű mellett duplakuplungos sebességváltó is kérhető.

 

Míg a jelenlegi Leon kizárólag rejtett hátsó kilinccsel felszerelt ötajtós kompaktként elérhető, a hírek szerint a harmadik generációból egész modellcsalád készül majd: az ötajtós változat mellett lesz sportos háromajtós, illetve egy sportos, ám emellett praktikus kombikivitelt is gyártanak majd belőle.

 

Forrás: carscoop.blogspot.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár