Hivatalos fotókon az új SEAT Leon
Hírek, 2012. július. 14.
AS

Miután tegnap egy kémfotó segítségével megismerhettük az új Leon néhány részletét, a SEAT közzétette az első fotókat a Párizsban bemutatkozó vadonatúj kompaktról.

 

 

Az új modell a SEAT kompakt modelljének harmadik generációja és az Audi A3 után másodikként kapta meg a Volkswagen csoport új moduláris padlólemezét. A fotókon megfigyelhető, hogy az autó vonalvezetése a leköszönő Leon lágyabb, kerekdedebb idomaival ellentétben lényegesen több élt és egyenes vonalat hordoz. Az új Leon formaterve egyértelműen a tavalyi Genfi és Frankfurti Autókiállításon bemutatott sportos IBE Coupe Concept tanulmányautón alapszik. A Leon 4,26 méter hosszú, vagyis öt centivel rövidebb az elődnél, de tengelytávja hat centivel nőtt. A csomagtere 380 literes.

 

 

A gyár nemcsak az új Leon alapváltozatának képeit közölte, de a sportos FR változat külső megjelenését is megismerhetjük a felvételeken, ez utóbbi a lökhárítóiban és könnyűfém keréktárcsáiban tér el az alapváltozattól. Az FR igényesebb multilink hátsó futóművet kap, kormányrásegítése, gázreakciója és motorhangja sportosabb üzemmódra váltható.

 


Az új modellen elhagyták a jelenlegi modell rejtett hátsó ajtókilincsét, helyét egy hagyományos kilincs vette át. Ez megerősíti azt a feltételezést, amely szerint az ötajtós kompakt mellett később színre léphet egy – az IBE Concept tanulmány formáit követő – valóban sportos megjelenésű háromajtós változat is, illetve egy sportos kombi is.

 


Belül az új Leon igazán modern vonalvezetésű műszerfalat kapott, amely néhány elemet kölcsönvett az Audi A3-tól, így a műszeregység és a kormánykerék is igen hasonlóra sikeredett.


A motorkínálat nagy része megegyezik majd az A3-éval és ezzel együtt az érkező Volkswagen Golf hetedik generációjával. Az 1.2 TSI 86 és 105 lóerővel kérhető, az 1.4 TSI 122 lóerős, az 1.8 TSI 180 lóerős, de ennél nagyobb teljesítményű benzines is várható. A dízelek közül az 1.6 TDI 90 vagy 105 lóerős lehet, a megújult 2.0 TDI pedig 150 és 184 lóerős kivitelben is elérhető. A Leon 90 kg-mal könnyebb lett és 22 százalékkal kevesebbet fogyaszt, az 1.6 TDI Ecomotive átlaga 3,8 l/100 km.

 



A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár