2000 forintba kerül fél óra parkolás a ferihegyi reptér előtt
Hírek, 2012. augusztus. 7.
AS

Új parkolási rendet vezet be a Budapest Airport a ferihegyi reptér 2-es termináljának épülete előtt, ezzel együtt prémium parkolóvá nevezte át az útszakaszt és duplájára emelte a várakozási díját.

 

Augusztus 8-án új behajtási és parkolási rendet vezet be a Budapest Airport a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálján. Az indulási és érkezési szinten is megnyílik az épület előtti útszakasz, ahol az autósoknak öt perce lesz arra, hogy ingyenesen szállítsák ki vagy vegyék fel utasaikat a járdánál.

 

A terminál előtti útszakaszra a behajtáshoz az automata sorompónál jegyet kell váltani, amellyel öt percen belül lehet kihajtani ingyenesen, naponta legfeljebb két alkalommal. Ha ennél hosszabb időt akar eltölteni az autós közvetlenül a terminál járdájánál, akkor a prémium parkolóban a korábbi ár dupláját, 2000 forintot kell fizetnie 30 percért, 3000 forintot 60 percért. A korábbi gyorsparkolót csak egy órára lehetett igénybe venni, most azonban hosszabb időre is oda állíthatja autóját, aki hajlandó kifizetni a borsos tarifát. A prémium parkoló díja óránként háromezer forinttal növekszik, de egy napra legfeljebb 30 ezer forint lehet, minden további nap 20 ezerrel növeli az összeget. Az indulási szinten 70, az érkezésin 53 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

 

A fő várakozási terület az épületek előtt mélyebben elhelyezkedő terminálparkoló lesz, ahol 749 autó számára alakítottak ki férőhelyet. Itt 10 percig lehet kihajtani ingyenesen, és 800 forintba kerül félórányi parkolás, egy óráért 1200 forintot kérnek, ez megegyezik a korábbi tarifával. A hosszú távú parkolóban egy nap 3000 forintba, három nap 7500 forintba, 7 nap pedig 9990 forintba kerül. Őrzött parkolóban a Budapest Airport területén ugyanez 9000 (1 nap), 15000 (3 nap) és 24000 (7 nap) forintba kerül, amely magában foglalja a minibusz-transzfert is. A reptér környéki cégek parkolóiban ugyanezért a szolgáltatásért ennek a töredékét kérik.

 

A BKV-buszok és a Budapest Airport szerződött partnerei, a Főtaxi és az Airport Shuttle minibusz továbbra is a kijelölt járdaszakaszok melletti várakozóhelyeket, illetve megállókat vehetik igénybe, de az előrendelt más taxik is 5 percre ingyenesen hajthatnak be a terminál elé, hogy felvegyék az utasokat. A turistabuszok számára a korábban kialakított rendszer szerint továbbra is lehetőség lesz az utasok ki- és beszállítására közvetlenül a terminál előtt.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár