Crossover a Saabtól, itt a 9-4X
Hírek, 2010. október. 19.
AS

Megérkezett a Saab 9-4X, egy új modell, mely jelentős lépés a gyár újjáélesztésében, immáron a Spyker tulajdonlása alatt.

 

 

A 9-4X-et leginkább az amerikai piacra szánják, ahol ezzel próbálnak majd nagyobb szerepet kapni a crossover és SUV szegmensben. Más amerikai vonatkozása is van az autónak, mivel a Cadillac SRX alapjaira épül, és hasonló helyen is készül a GM mexikói üzemében. A debütálás szintén az Egyesült Államokban lesz, a jövő havi Los Angeles-i autókiállításon.

 

 

Egy a most bemutatott autóval szinte teljesen megegyező koncepciót már láthattunk a 2008-as detroiti kiállításon. A 9-4X felvonultat minden olyan arculati megoldást, ami a Saabot jellemzi és jellemezni fogja a közeljövőben. Az egyedi hűtőmaszk, az első lámpatestek és a szelíden lejtő tetővonal mind ezek közé a jellegzetességek közé tartozik.

 

 

A motortérben az indulásnál két közvetlen befecskendezéses erőforrás közül választhatnak majd. A gyengébb egy 265 lóerős, míg az erősebb egy ikerturbós 300 lóerős V6-os. Dízelmotorokról egyelőre nem esett szó, de várhatóan azok is követni fogják a benzineseket a későbbiekben. A meghajtásról a Saab XWD összkerékhajtási rendszere gondoskodik, valamint egy DriveSense elnevezésű adaptív futóműszabályozó. Európába 2011 végén érkezik a 9-4X, az árakról egyelőre nem adtak felvilágosítást.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár