Negyven éves a Honda Civic
Hírek, 2012. augusztus. 10.
AS

Negyven évvel ezelőtt, 1972 nyarán mutatkozott be a Honda Civic első generációja, jelenleg már a kilencedik szériánál tartunk.

 

 

1972-ben jelent meg a Honda egyik legnépszerűbb típusa, a Civic. A kisautót egyszerű felépítése, könnyű vezethetősége és takarékossága miatt kedvelték, utóbbi az 1973-as olajválság idején különösen nagy szerepet játszott gyors elterjedésében, főleg az Egyesült Államokban. Négy évvel a bevezetése után már egymillió példány kelt el belőle.

 

 

Az első Civic mai szemmel jócskán mininek számít, a 3,55 méter hosszú kiskocsi mindössze 680 kilogrammot nyomott, az 1169 köbcentiméteres, négyhengeres benzinmotorja 50 lóerős teljesítményre volt képes, és 5,9 litert fogyasztott száz kilométeren.




A Civic kínálata később jóval szélesebbre bővült, a ferdehátú mellé érkezett a lépcsőshátú és a kombi, majd a Shuttle egyterű és CRX sportkocsi is épült az alapjaira. A következő generációkat sportos vezethetőségük tette népszerűvé, majd ismét takarékos, hibrid változatairól lett ismert a Civic.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár