Tovább nőhet a Fiat 500
Hírek, 2012. augusztus. 13.
AS

Miután bemutatták a Fiat 500 egyterű változatát és kémfotón már láthattuk a szintén erre a modellre épülő szabadidő-autót, a Fiat rövidesen hétszemélyes egyterűvel bővíti kínálatát.

 


A Fiat illetékesei már az egyterű változat, az 500L bemutatóján is megerősítették, hogy a szerb Zastava gyárban készülő modellből hétszemélyes változatot is terveznek. Úgy tűnik, valóban így lesz, hiszen az olasz autógyár már benyújtotta a típusváltozat terveit a szabadalmi hivatalhoz.

 

 

Annak érdekében, hogy a harmadik üléssorban elegendő tér álljon rendelkezésre (legalább gyerekek számára), a modell hosszát az ötszemélyes 500L-hez képest mintegy 150 mm-rel meghosszabbították. A szabadalmi hivataltól kiszivárgott rajzok alapján az új változat tengelytávja nem változik, a nyújtást hátsó túlnyúlás megnövelésével érik el.

 

 

A legújabb hírek szerint az 500XL néven forgalomba kerülő modell 2013. végén kerülhet gyártásba és – az 500L változattal ellentétben – Észak-Amerika kivételével a világ minden pontján értékesítésre kerül.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár