Már gyártják az új cee’d kombit Zsolnán
Hírek, 2012. augusztus. 23.
AS

Zsolnán megkezdték a Kia cee’d vadonatúj kombiváltozatának sorozatgyártását, valamint előkészületben van az új pro_cee’d gyártása is.

 


A Kia második generációs cee’d Sportswagon modelljét már idén márciusban, a cee’d ötajtós változata mellett kiállította a Genfi Autószalonon, ám eddig csak ez utóbbi gyártása és értékesítése folyt. A koreai autógyártó számításai szerint a kombi bevezetésével a zsolnai termelés 2012-ben 285 ezer darabra emelkedhet. A korábbi modell cee’d SW néven forgalmazott puttonyos változata a szlovák gyár teljes termelésének mintegy egyötödét tette ki.

 


„A cee’d Sportswagon az európai Kia paletta egy igen fontos eleme, amelynek gyártására 2012. folyamán felkészültünk.” – mondta Eek-Hee Lee, a Kia Motors Slovakia elnök-vezérigazgatója. „Biztosak vagyunk abban, hogy a Sportswagon igen népszerű lesz európai vásárlóink körében, amelynek segítségével elérhetjük gyártási célkitűzéseinket.” – tette hozzá.

 


A Kia várhatóan októbertől forgalmazza Magyarországon a cee’d Sportswagont, így annak felszereltsége és az ára egyelőre nem ismert, ám előbbiben az ötajtós változat opciós listája, míg utóbbiban a konszerntárs Hyundai i30 árkalkulációja lehet mérvadó, amely alapján durván 200 ezer Ft áremelkedésre számíthatunk az ötajtós változathoz viszonyítva.

 


A Kia azt is bejelentette, hogy a zsolnai gyárban megkezdték a még be sem mutatott vadonatúj háromajtós pro_cee’d gyártásának előkészületeit, amelynek első példányai 2013. elején gördülhetnek le a futószalagról. Ennek alapján minden bizonnyal már a szeptemberi Párizsi Autószalonon láthatjuk a sportos változatot.

 

Forrás:carscoop.blogspot.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár