Összkerékhajtás a Porsche 911 új generációjához
Hírek, 2012. augusztus. 27.
AS

Fokozatosan bővíti az új generációs 911 modellpalettáját a Porsche: most az összkerékhajtású kivitelek érkeztek meg.

 

 

A hátsókerék-hajtásos kivitelek után itt az új generációs Porsche 911 összkerékhajtású változata. A Carrera 4 és Carrera 4S modellek hátsó abroncsai 10 milliméterrel szélesebbek, míg a kerékjáratok 22 mm-rel szélesedtek ki. A szokásos megkülönböztető jel, a hátsó lámpák közti piros sáv is megjelent az összkerekes modelleken, amelyek 65 kg-mal könnyebbek elődjüknél, ez 16 százalékos mérséklődést jelent.

 

 

A Carrera 4 kivitel teljesítménye 350 lóerő, százra 4,5 másodperc alatt gyorsul és 285 km/óra a végsebessége. A 400 lóerős 4S esetén ezek a számok 4,1 másodperc és 299 km/óra, míg a Cabriolet kivitelnél néhány tizedmásodperc és km/óra az eltérés csupán. Az átlagfogyasztásokat is megadta a gyártó, a dupla kuplungos PDK váltóval ezek 8,6 és 9,2 l/100 km közöttiek, változattól függően.

 

 

Újdonság, hogy a fedélzeti számítógép színes képernyőjén immár figyelemmel lehet követni, hogy az összkerékhajtás hogyan osztja el a nyomatékot az egyes kerekek között. A ráfutásos baleseteket megelőző rendszer és adaptív tempomat is került a Porsche új modelljébe.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár