Indul az elektromos Ladák tesztje Oroszországban
Hírek, 2012. augusztus. 29.
AS

A Moszkvai Autószalonon mutatkozott be a Lada Kalina elektromos változatának első néhány prototípusa, amelyet hamarosan taxis cégek kapnak tesztelésre.

 

 

Elektromos autót mutatott be a Lada: a Kalina kombi alapjaira épülő autóban 82 lóerős teljesítményre képes villanymotor dolgozik, amelyet lítiumion akkumulátor lát el energiával. Az elektromos Lada álló helyzetből 12 másodperc alatt gyorsul százra, és legfeljebb 130 km/órás sebességre képes. Az akkumulátor feltöltése nyolc órát vesz igénybe az otthoni hálózatról, egy feltöltéssel pedig 150 kilométert lehet autózni, a Kalina ezekben a paraméterekben megfelel a piacon ma kapható villanyautóknak.

 

 

Eredetileg csak 2014-ben tervezték az elektromos Lada tesztjét, de az orosz kormány komoly támogatást adott a fejlesztéshez. A tavaly elkészült prototípus után most már az első kisebb szériát gyártják, amelyet taxis vállalatoknak adnak tesztelésre. Az előzetes számítások szerint az elektromos Kalina ára mintegy harmada lesz az Oroszországban is kapható Mitsubishi i-MiEV kisautóénak, amit valószínűleg azzal érnek el, hogy a költségekben legnagyobb részt jelentő akkumulátort saját gyártással állítják elő.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár