Kinyitotta a tetejét a Citroën DS3
Hírek, 2012. augusztus. 31.
AS

Párizsban, az autószalonon mutatkozik be a Citroën DS3 nyitható tetős változata: a tetőkeret a helyén marad, csak a tetőtől és a hátsó szélvédőtől lehet megszabadulni.

 

 

Kabrió készült a Citroën DS3 alapjain, a 3,95 méter hosszú kisautót azonban nem alakították át jelentősen. Az oldalsó ablakok és ajtókeretek a helyükön maradtak, csak a tető felső részét és a hátsó szélvédőt lehet lenyitni, több fokozatban, akárcsak a Fiat 500C esetében. A DS3 Cabrio karosszériája ezzel csaknem olyan merev, mint a csukott tetősé, és alig 25 kg-mal nehezebb nála. A csomagtér alig lett kisebb: 285 helyett 245 literes.

 

 

A vászontetőt háromféle színben lehet rendelni: a fekete és a kék mellett egy DS emblémázott bézs is elérhető. 16 másodperc alatt nyílik ki a tető, és ezt a manővert egészen 120 km/órás sebességig el lehet végezni. Az alapmodelltől az új hátsó lámpák és az opcióként elérhető kék műszerfal és kék bőrkárpit is megkülönbözteti a kabriót. Bemutatójával együtt új motor is érkezik a kínálatba: a Peugeot 208-ban debütált 1,2 literes, háromhengeres benzines 82 lóerővel.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár