Megúszható a kerékbilincs?
Hírek, 2012. szeptember. 3.
AS

Ha az okmányirodában autónk információi mellé rendeljük a mobiltelefonszámunkat, akkor kerékbilincselés előtt figyelmeztetnek minket szabálytalanságunkra – ezt az információt már több ezer autós osztotta meg a Facebookon.

 

 

Mostanra már több mint hétezren osztották meg a Facebookon a kerékbilincseléssel kapcsolatos információt, amit nem feltétlenül mindenki ismer. Fazekas Gergely, miután rossz helyen várakozó autójára kerékbilincs került, a közterület-felügyelőtől megtudta: ha vesszük a fáradságot, és az okmányirodában autónk információi mellé rendeljük a mobiltelefonszámunkat, akkor kerékbilincselés előtt figyelmeztetnek minket szabálytalanságunkra.

 

Fazekas szerint ha 15 percen belül elállunk autónkkal, nem kerül rá bilincs, noha a szabálytalan parkolásért kirótt bírságot be kell fizetnünk, az mégis kevesebb, mint a kerékbilincs leszedésének csaknem 15 ezer forintos díja. Az Autónavigátor információi szerint ugyanakkor nem úszható meg ingyen a kerékbilincs, de ha intézkedés közben érünk vissza az autónkhoz, akkor a helyszínen csak fele annyit kell fizetnünk, mint amennyit utólag kérnek a már felszerelt kerékbilincs eltávolításáért.

 

A telefonos értesítést a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999. évi LXXXIV. törvény 2009-es módosítása teszi lehetővé, amely 2010. január 1-jétől hatályos, és amely szerint a közterület-felügyelet lekérheti a gépjármű-tulajdonos telefonos elérhetőségét.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár