A taskenti üzbég vevő nem fizetett az Autóklub régi székházáért
Hírek, 2012. szeptember. 11.
AS

Arról érkeznek hírek, hogy nem fizette ki a teljes vételárat az a vevő, aki a Magyar Autóklub régi székházat megvette. Mivel a klub minden tájékoztatástól elzárkózott, mi csak annyit tudunk a dologról, hogy a cég 2011-es mérlegében követelésként szerepel 1 milliárd 389 millió forint. Ennek egy jelentős része lehet a hitelezett vételár. Ha a hír igaz, ellehetetlenül a klub működése.

 

A tulajdoni lap szerint 2012.01.26-án a földhivatal elutasította Turan Invest Zrt. tulajdonjog bejegyzési kérelmét az Autóklub régi, Rómer Flóris utcai székházára. Az elnökség azonban mind a mai napig nem tudja, hogy az üzlet meghiúsult. Hiszik, hogy az üzbég vevő, aki Taskentben lakik, majd fizet. Kerestük a klub gazdasági főtitkárhelyettesét, Kiss Józsefnét, aki nem hívott vissza minket.

 

A rackevei-hirhatar.hu-n jelent meg Heiling-Koltai Beáta írása Meddig lesz még Autóklub címen. A szerzőt idézem: „Az Autóklub Rómer Flóris utcában álló régi székháza olyan, mint Mátyás király mesebeli ajándéka, ami van is, meg nincs is, mert ezt el is adták, meg nem is. Hónapok óta várják a beígért összeget, állítólag valami meglehetősen távoli, közép-ázsiai országból, ám az annak ellenére nem érkezik, hogy volt, amikor már a szomszédból jelezték a közeledtét. A hiányzó pénz viszont felboríthatja az egész szervezet költségvetését, ami miatt könnyen „ellehetetlenülhet” az egyesület működése is.

 

Ez a lehetőség több kérdést is felvet:

Ha egy egyesület működése ellehetetlenül, akkor annak vagyonát miért egy gazdasági társaságba és miért nem egy új egyesületbe kell átvinni?

Vajon mennyivel lesz jobb gazdája az egyesületi (volt egyesületi) vagyonnak az a testület és azok a vezetők, akik hagyták, hogy ez bekövetkezzen, esetleg tevékeny részesei és/vagy felelősei is az eseményeknek és a kialakult helyzetnek?

Tényleg ezt érdemelné az egyik legpatinásabb és jelenleg legnagyobb tagsággal bíró magyarországi egyesület?

A kérdések költőiek, viszont a több mint százezer klubtag és a magyar autós társadalom érdekvédelmének jövője szempontjából korántsem mellékesek…"

 

Eddig az írás. Hogy valósak-e az információi nem tudhatjuk. Teljesen titkos ugyanis előttünk, klubtagok előtt is, hogy mennyiért építették az új, és mennyiért adták el a régi székházat. Arról sem kaptunk tájékoztatást, hogy még nem is fizették azt ki. Mintha a tagoknak semmi közük sem lenne a saját vagyonukhoz.

Olyan ez, mintha az általam alkalmazott és fizetett könyvelő nem mondaná meg nekem, hogy mennyi van a számlámon, a brókerem pedig a tudtom nélkül adná és venné a tulajdonomban lévő értékpapírokat, és amikor elúszott a vagyonom, akkor sem adna tájékoztatást, mondván megbíztam benne egykoron, tehát azt csinál, amit akar.

Így viselkedik a klubvagyonnal az elnök és a főtitkár, az elnökség támogatásával. Az elnökségi tagok az általunk közzétett dokumentumokat nem ismerik, de magyarázatként elfogadják a főtitkár szóbeli, minden bizonyítást nélkülöző tájékoztatóját arról, hogy ezek a vádak nem valósak. Ha jól tudjuk, szeptember 25-én (kivételesen egy keddi napon) lesz a következő elnökségi ülés, ahol le akarják nyeletni az elnökséggel a békát. A pontos napirendet még az elnökségi tagok sem ismerik, igaz, még a meghívót sem kapták meg.

Mindegy, két hetük van még arra, hogy tájékozódjanak, és hogy utanajárjanak annak, hogy az a tájékoztatás, amit korábban kaptak, megfelelt-e a valóságnak. Figyelmükbe ajánlom korábbi cikkem is, ami egy vagyonkimentés rémét vázolta fel már hónapokkal ezelőtt. Mert ez a teória – ha igaz, hogy a vevő nem fizet – valósággá válhat.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár