Sajtófotókon az új Dacia Logan és Sandero
Hírek, 2012. szeptember. 17.
AS

Egy francia magazin még a Párizsi Autószalonon tartandó bemutató előtt hozzájutott a Dacia Logan és Sandero következő generációjának sajtófotóihoz.

 


Számtalan pletyka, találgatás és kémfotó után a francia L'Automobile Magazine internetes lapja megszerezte az új Dacia Logan fotóit, amelyek alapján megállapítható, hogy a vadonatúj román autó önálló karaktert kapott, amely néhány elemében mutat csupán rokonságot a Dusterrel és a Lodgyval.

 

 

A második generációs Logan teljesen új karosszériát kapott, amelynek hűtőrácsa, fényszórói teljesen megegyeznek a négyajtóssal egy időben szintén megújuló kompakt Sanderóval. Ez utóbbi eddig is a Logan ötajtós kompakt változata volt, ám eddig a Dacia két különálló modellként kezelte a típusokat, így a Sandero formai megoldásaiban elkülönült a Logantól.

 

 

A külsőhöz hasonlóan megújult a Logan/Sandero műszerfala is, amely teljesen új alapformát kapott, ám részleteiben (kormány, levegőbeömlők, forgókapcsolók) felfedezhetőek az előző modell, valamint a Lodgy jellegzetességei is. Az új modell felszereltsége is gazdagodik, így a két új autó is megkapja a Lodgyban már bemutatott Media Nav multimédiás rendszert is.

 

 

Az új Logan motorkínálata az eddigiekhez hasonlóan megegyezik a Sanderóéval, amely a modellek külsejéhez képest csupán némiképp alakul át, a hírek szerint ugyanis megkapják a Clióban már bemutatott 900 köbcentis, turbófeltöltéses háromhengeres TCe benzinmotort, amelynek teljesítménye 90 lóerő, maximális nyomatéka pedig 135 Nm.

 

 

A két új Daciához rendelhető lesz még az elődökben is dolgozó 1,2 literes 75 lóerős benzines, valamint az 1,5 literes dCi dízelmotor is a kínálat része marad, ám az új modellben ez a motor új váltóművet is kap. Az új Dacia Logan a Sanderóval együtt a szeptember 27-én kezdődő Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.


Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár