Szuperautóval állt elő a McLaren
Hírek, 2012. szeptember. 19.
AS

Sokáig a világ leggyorsabb autója volt a McLaren F1, és ennek utódja lehet a most bemutatkozó P1, amely ugyan nem tör világrekordra, de paraméterei így is figyelemreméltók.

 

 

Az MP4-12C mellett eddig hiányzott egy igazi szuper-sportkocsi a McLaren kínálatából, a Párizsi Autószalonon azonban bemutatkozik a P1 prototípusa. A legendás F1 követője lehet az újdonság, amely az MP4-12C módosított szénszálas vázára épül, V8-as dupla turbós motorja is abból kerül át. A teljesítménye azonban 600 helyett 800 lóerő, és a száguldásban a Forma-1-es KERS-hez hasonló kinetikus energia-visszatermelő rendszer is segíti, amely további 160 lóerővel növeli a teljesítményét.

 

 

A hírek szerint a McLaren P1 ezzel kevesebb, mint három másodperc alatt gyorsul majd százra, a végsebessége pedig eléri a 380 km/órát. Menetteljesítményével ezúttal nem tör a Bugatti Veyron babérjaira, de a McLaren szerint köridejével a leggyorsabbak közé léphet elő a P1.

 

 

A végleges változat jövőre mutatkozhat be, és a brit gyártó csak ötszáz darabos szériát tervez, amely pillanatok alatt elfogyhat annak ellenére, hogy az ára 800 ezer font, azaz mintegy 280 millió forint lesz. Ez az autó azonban remek befektetésnek ígérkezik: az F1-ből mindössze száznyolc példány készült, és két évtizeddel ezelőtt ötszázezer fontba került, ma viszont közel négymilliót is megadnak érte egy aukción.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár