Jön az új Pagani szupersportautó
Hírek, 2010. október. 22.
AS

Magasra teszi a mércét a Pagani a következő szuper-sportautójával, ez már biztos.

 


 

A Zonda utódja mind a motor, a sebességváltó és a gyártási folyamat kapcsán is merőben újat hoz majd. Az eddigi legjobb kémfotók kerültek most ki az autóról, melyet egyelőre C9-ként tartanak számon, de valószínűsíthető, hogy nem ezt a nevet fogja kapni, ha bemutatkozik. A C9 egy óriási 6 literes, ikerturbós, V12-es erőforrást tudhat majd magáénak, melynek a teljesítménye 700 lóerő felett várható! Az elképesztő teljesítményű erőforrás a hírek szerint a Mercedes SL 65 Black Series-től származhat.

 

 

Az új motorral a Pagani jelentősen erősebb lesz mint bármely eddigi Zonda, emellett pedig az Euro 5-ös normákat is teljesíti majd. Károsanyag-kibocsátása pedig 50%-kal mérséklődik az elődmodellhez mérten. A brutális motorhoz egy 5 sebességes – szintén az SL 65 Mercedesből származó – automata váltót kapcsolnak majd, de szó van egy manuális 7 sebességes verzióról is, mely váltóművet egy angol váltó specialista cég szolgáltatja majd. Lévén egy méregdrága autóról van szó, nem meglepő, hogy a karosszéria is méregdrága karbon-titániumból készül majd. Ez egy ultrakönnyű anyag, melyet a Pagani első ízben a Zonda Cinque-nél alkalmazott, és mellyel a C9 várható tömege 1230 kg körül lesz. Ez nagyjából fél tonnával kevesebb mint a Bugatti Veyron...

 

 

A gyártási folyamatok átalakításával, több mint évi 40 példányra lehet majd számítani, ami ebben a szegmensben talán nem is számít rossz eredménynek. Az árát illetően egyelőre csak találgatások vannak, de 800 000 font környékére várják, ami átszámítva 250 millió forintnak felel meg. A C9 a jövő márciusi genfi autószalonon mutatkozik majd be a nagyközönség előtt.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár