Turbómotorra váltott az új Renault Clio RS
Hírek, 2012. október. 4.
AS

Az új generációs Clio alapjain is készített RS sportmodellt a Renault, a kiskocsi a trendeknek megfelelően szívómotorját kisebb turbósra cserélte.

 

 

 

A Párizsi Autószalonon nem csak a Clio alapmodelljét, hanem RS sportváltozatát is kiállította a Renault. Az új generációs típus, akárcsak a többi, már csak ötajtós karosszériával készül, noha a hátsó kilincseket elrejtették, így bizonyos szögből akár háromajtósnak is tűnhet. Az RS kivitelt 17 colos kerekei, nagyobb légbeömlős lökhárítója és hátul középen kivezetett kipufogója is megkülönbözteti.




A legnagyobb újdonságot a motortérben találjuk: az új Clio RS az előd kétliteres szívómotorja helyett 1,6 literes turbós benzinmotort kapott. Igaz, a 200 lóerős teljesítmény megegyezik az elődével, és a 240 Nm nyomaték huszonöttel több is annál, ráadásul szélesebb tartományban, 1750 és 5600 közötti fordulatszámon érhető el. Az új RS csak dupla kuplungos EDC váltóval érhető el, de annak sportmódja is van, amikor gyorsabbá válnak a kapcsolások. Cup futóművel is kérhető a sportos Clio, ez 5 milliméteres ültetést és 15 százalékkal feszesebb futóművet jelent.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár