Háromhengeres turbómotorral jön az új Dacia Sandero és Logan
Hírek, 2012. október. 9.
AS

Az első képek után az új Sandero és Logan néhány műszaki részletét is elárulta a Dacia: háromhengeres turbós motorral is készül az autó. Továbbra is lesz szabadidős külsejű Stepway kivitele.

 

 

Megújult külsővel és igényesebb belsővel mutatkozott be a Dacia Sandero és Dacia Logan a Párizsi Autószalonon. A márka új arculatát hordozó autók motorkínálata is bővül: a Clio mellett ezek a típusok is megkapják a Renault új, 898 köbcentis, háromhengeres, turbós benzinmotorját. A 90 lóerős, 135 Nm nyomatékú motorral a Daciák fogyasztása 5,2 l/100 km.

 

 

 

Az alapmotor azonban továbbra is az 1,2 literes, négyhengeres, benzines szívómotor lesz 75 lóerővel és 5,9 l/100 km-es fogyasztással, ennek gyárilag gázüzemű változata is készül. Az 1,5 literes dCi dízelmotor 75 és 90 lóerős kivitelben rendelhető, 200 és 220 Nm nyomatékkal, ezek átlagfogyasztása 3,8 l/100 km, szén-dioxid-kibocsátásuk 99 g/km.

 

 

 

Továbbra is készül szabadidő-autós külsejű Stepway kivitel a Sandero alapjain. A műanyag sárvédő-szélesítésekkel, 16 colos kerekekkel és fémszínű betétes lökhárítókkal szerelt modell futóművét 40 mm-rel megemelték (olyan országokban, ahol a Sandero eleve emelt futóművel kerül forgalomba, mint például Romániában, az emelés mértéke 26 mm). A Sandero Stepway a 0.9 TCe és dCi 90 motorokkal kapható, a magasabb karosszéria miatt 5,4 és 4,0 literes átlagfogyasztással.

 

 

Új felszerelések is megjelennek a Sandero és Logan modellekben. A Lodgy műszerfalához hasonlít a belső berendezés, és annak mintájára itt is elérhető az USB bemenetes gyári rádió, vagy további opcióként a hétcolos érintőképernyővel kínált multimédiás-navigációs rendszer. ESP, sebesség-határoló és tempomat i elérhető az autókhoz. A két Dacia továbbra is kategóriájuk tágasabb autói közé tartozik: a Sandero 320 literes csomagterét az ülések ledöntésével 1200 literesre lehet növelni, míg a Logan alaphelyzetben is 510 literes rakteret kínál.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár