Károkozás esetén is megőrzi a bónuszt a kiegészítő biztosítás
Hírek, 2012. október. 30.
AS

Az idei kötelező felelősségbiztosítási kampányra is tartogattak új terméket a biztosítók: egy kiegészítő garancia kisebb kár okozása esetén nem rontja a bónuszbesorolásunkat.

 

Új kötelező felelősségbiztosítási díjakkal jelentkeztek a biztosítók, és a kampányra újabb kiegészítő termékek bemutatását is időzítették. Míg a korábbi évek slágerei közé a kátyúkár-biztosítás és a mini-casco tartoztak, addig az idei újdonság a bónusz-biztosítás, amely kisebb károk esetén nem rontja a szerződő bónusz-besorolását.

 

A Generali kötelező felelősségbiztosítás mellé ajánlja a Bonus Garancia kiegészítő biztosítást, amely 1390 forintos éves díjért 50 ezer forintos összegig átvállalja a kifizetést, ha kárt okoz a szerződő – így megőrzi a kármentességet, és nem sorolják vissza a bónusz-besorolásban, ami egyébként díjnövekedést eredményezne. Még kisebb plusz költséget jelent a korábban Wabard néven ismert Wáberer Hungária Biztosítónál köthető Sofőr kiegészítő biztosítás, amely legfeljebb 100 forinttal növeli a kötelező biztosító díját, de a szerződésben meghatározott összegig úgy vállalja a kár kifizetését, hogy nem rontja a szerződő bónuszát. A Wáberer szerint különösen akkor praktikus ez a termék, ha a szerződő helyett más, például családtagja vagy ismerőse vezeti az autóját, és károkozás esetén nem az üzembentartót bünteti a lefokozással járó magasabb díj.

 

2011-ben a Generali adatai szerint több mint tízezer ügyfelük bónusz-besorolását rontották károkozás miatt, ám aki csak kisebb kárt tett, a drágább kötelező biztosítástól tartva inkább maga térítette meg a másik félnek – a Generali adatai szerint több százan döntöttek így a biztosítós kárrendezés helyett. A károkozás ugyanis akár meg is duplázhatja a kötelező díját, és a kármentességért járó kedvezmények is elvesznek.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár