Újult erővel tér vissza a leggyorsabb SEAT Ibiza
Hírek, 2012. november. 6.
AS

Az Ibiza kínálatában utolsóként átesett a modellfrissítésen a kisautó legerősebb változata, a 180 lóerős Cupra is.

 

 

Modellfrissítésével megkapta a megújult Ibiza átalakított hűtőmaszkját és diódás menetfénnyel kiegészített xenonfényszóróit a Cupra kivitel. A kisautót nagy légbeömlős első és diffúzorbetétes hátsó lökhárítójáról, 17 colos könnyűfém kerekeiről és középen kivezetett kipufogóvégéről is fel lehet ismerni.

 

 

A legerősebb Ibizát az 1,4 literes, kettős feltöltésű benzinmotor hajtja: a turbóval és kompresszorral is felszerelt négyhengeres teljesítménye 180 lóerő, ehhez hétfokozatú, dupla kuplungos, automatizált sebességváltó kapcsolódik, az úttartást elektronikus differenciálzár is segíti. Az Ibiza Cupra álló helyzetből 6,9 másodperc alatt éri el a százas tempót és 228 km/óra a végsebessége, míg az automatizált váltónak köszönhetően a gyári érték szerint 5,9 l/100 km az átlagfogyasztása.

 

 

Utasterében is találunk újdonságokat: a sportkormánnyal és sportülésekkel felszerelt belsőben megváltak a bonyolultan kezelhető rádiótól, helyette a Volkswagen-csoport többi kisautójában található, egyszerűbb rádiót kapjuk. Újdonság továbbá a műszerfal tetején lévő, kivehető navigációs-multimédiás rendszer, amelynek 5 colos képernyője a térképek mellett telefon-kihangosítóként, fedélzeti számítógépként és képkeretként is működik, sőt, az autóból kivéve zseblámpaként is használhatjuk. A későbbiekben pedig online információk (időjárás, parkolók és egyéb keresések) is megjeleníthetők rajta.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár