Első képeken az új Maserati Quattroporte
Hírek, 2012. november. 6.
AS

Megmutatta az első képeket a Quattroporte új generációjáról a Maserati, a műszaki részletekről azonban egyelőre semmit sem árultak el.

 

 

Régóta tudni lehetett, hogy a Maserati a Quattroporte utódján dolgozik, most pedig nyilvánosságra hozták az első fotókat az újdonságról. A négyajtós limuzin megtartotta 2004 óta gyártott elődje jellegzetes sziluettjét, de frontrészét és hátsóját a Granturismo mintájára, a Maserati újabb irányzata szerint alakították ki.

 

 

Az olasz márka szerint jóval tágasabb lesz az utastér, amelynek a berendezése is naprakésszé válik, noha egyelőre semmilyen műszaki információt nem árultak el róla. A rendszámtáblán olvasható 530 HP azonban arra enged következtetni, hogy a V8-as modell teljesítménye legalább 530 lóerő lesz, ami nagy előrelépés az előd 400 lóerejéhez képest.

 

 

A jól informáltak szerint ez az erőforrás is a Ferraritól érkezik majd, és a későbbiekben nem elképzelhetetlen egy V6-os benzines és egy dízel bemutatása sem. A Quattroporte továbbra is hátsókerék-hajtású, de összkerékhajtású változata is bemutatkozhat. A trendek szerint a tömegéből is veszít a modell legalább 150 kilogrammot.

 

 

A nagy limuzinnal együtt egy kisebbet is fejleszt a Maserati, amely a hírek szerint Ghibli néven léphet a rivaldafénybe még 2013-ban, majd egy évvel később Levante néven végre megérkezik a márka régóta megelőlegezett szabadidő-autója, amit korábban Kubang néven emlegettek.

 

 

Sergio Marchionne, a Fiat-csoport vezére szerint a három új modellel és a meglévő kettővel 2015-re már évi 50 ezer autó eladásával számolhat az újjászülető Maserati. Az új Quattroporte premierjét a januári Detroiti Autószalonon tartják.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár