Szénszálas kivehető tetővel jön a Lamborghini Aventador Roadster
Hírek, 2012. november. 13.
AS

Sokkal egyszerűbben kezelhető a Lamborghini Aventador Roadster könnyű szénszál-erősítésű teteje az előd vászonból készült megoldásánál.

 

 

A Lamborghini Aventador kupéváltozata után bemutatkozott a nyitott tetős Roadster is. Az előd, a Murciélago szellős kivitele még vászontetőt kapott, amit különösen körülményes volt feltenni, és ilyenkor még a végsebességet is limitálták. Az Aventador Roadster éppen ezért szénszálas anyagból készült merev tetőt kapott, ezt már sokkal egyszerűbb kivenni és elhelyezni az autó orrában kialakított tárolóban. A kétrészes tető anyagának köszönhetően mindössze 6 kilogrammot nyom.

 

 

Az Aventador Roadster karosszériája csak kicsit tér el a kupétól: látványosabb lett a középre beépített motor borítása, és az ülések mögött masszívabb az autó kiképzése, hogy megvédje a bent ülőket borulás esetén. A 6,5 literes V12-es motor változatlan: 700 lóerőre és 690 Nm nyomatékra képes, ezzel a Lamborghini nyitott csúcsmodellje 3 másodperc alatt gyorsul százra és 350 km/óra a végsebessége. Noha már tél előtt bemutatkozott, megvásárolni csak jövő nyáron lehet az Aventador Roadster kivitelét.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár