Elszállítják és megbüntetik a tömegközlekedést akadályozva szabálytalanul parkoló autókat a fővárosban
Hírek, 2012. december. 1.
AS

Decembertől öttonnás teherbírású szállítójármű áll forgalomba Budapesten, amely elszállítja a tömegközlekedést akadályozó, szabálytalanul parkoló autókat.

 

 

Az idei év első tíz hónapjában 517 olyan eset történt a fővárosban, amikor szabálytalanul parkoló autó akadályozta a tömegközlekedési járműveket. A legrosszabb a helyzet a 17-es villamos vonalán, ahol 98 ilyen eset történt, a 83-as trolit 77-szer, a 15-ös buszt 42-szer akadályozták szabálytalan autósok.

 

A most üzembe állított szállítójármű elviheti a rossz helyen álló autókat. Ha műszaki hiba vagy baleset miatt vesztegel az autó, akkor olyan helyre viszik, ahol nem akadályozza a tömegközlekedést. Ha azonban szabálytalanul várakozik, akkor egy tárolóhelyre szállítják, a költségeket pedig az autósnak kell kifizetnie: a szállítás 20 ezer forintba, a tárolás napi 1200 forintba kerül. Sőt, a tömegközlekedés akadályozása szabálysértésnek minősül, amiért 50 ezer forint helyszíni bírságot, vagy 150 ezer forint szabálysértési bírságot szabhatnak ki.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár