Megváltoztatja típusai elnevezését az Infiniti
Hír, 2012. december. 18.
Auto2

A következő modellévtől más szisztéma alapján rendszerezi típusait az Infiniti, mindegyik modellnévben megtalálható lesz a Q betű.

 

 

Újragondolja típusai elnevezését az Infiniti. A Nissan prémiummárkája eddig az egyes modellsorozatokat különböző betűkkel jelölte, az utána következő számok pedig a motor hengerűrtartalmára utaltak, hasonlóan a BMW-hez – ilyen volt az M30d vagy az EX37. Mostantól azonban a hagyományos személyautók neve Q-val kezdődik, a szabadidő-autóké QX-szel, az utána következő számok pedig a típus méretét jelölik a kínálatban.

 

Az eddig G széria néven ismert középkategóriás lépcsőshátú modell utódja lesz az első, amelynél bevezetik az új elnevezési rendszert, a januári Detroiti Autószalonon bemutatkozó autó neve Q50 lesz. A továbbra is a kínálatban maradó G kupé és kabrió a Q60 névre hallgat majd, az M szériás nagyautóból pedig Q70 lesz. A nálunk is kapható szabadidő-autók közül az EX neve QX50 lesz, az FX pedig a QX70 nevet kapja majd. Ezeknél a típusoknál 2013 során, a 2014-es modellévben vezetik be az új elnevezést.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár