Megváltoztatja típusai elnevezését az Infiniti
Hírek, 2012. december. 18.
AS

A következő modellévtől más szisztéma alapján rendszerezi típusait az Infiniti, mindegyik modellnévben megtalálható lesz a Q betű.

 

 

Újragondolja típusai elnevezését az Infiniti. A Nissan prémiummárkája eddig az egyes modellsorozatokat különböző betűkkel jelölte, az utána következő számok pedig a motor hengerűrtartalmára utaltak, hasonlóan a BMW-hez – ilyen volt az M30d vagy az EX37. Mostantól azonban a hagyományos személyautók neve Q-val kezdődik, a szabadidő-autóké QX-szel, az utána következő számok pedig a típus méretét jelölik a kínálatban.

 

Az eddig G széria néven ismert középkategóriás lépcsőshátú modell utódja lesz az első, amelynél bevezetik az új elnevezési rendszert, a januári Detroiti Autószalonon bemutatkozó autó neve Q50 lesz. A továbbra is a kínálatban maradó G kupé és kabrió a Q60 névre hallgat majd, az M szériás nagyautóból pedig Q70 lesz. A nálunk is kapható szabadidő-autók közül az EX neve QX50 lesz, az FX pedig a QX70 nevet kapja majd. Ezeknél a típusoknál 2013 során, a 2014-es modellévben vezetik be az új elnevezést.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár