Merész formákkal jön az új Lexus IS
Hír, 2013. január. 10.
Auto2

Detroitban az autószalonon leplezi le a Lexus az IS új generációját, amelyről megjelentek az első képek: az autó a középkategória leglátványosabb képviselője lesz.

 

 

Bemutatkozik a Lexus IS harmadik generációja, amely amellett, hogy továbbviszi elődje arányait, és nagyobb testvéreire is hasonlít, sokkal merészebb formájú a márka eddigi típusainál: nem túlzás azt állítani, hogy a középkategória leglátványosabb képviselője lesz.

 

 

A négyajtós lépcsőshátú autó érdekességei a tanulmányautókéra hasonlító, különleges első és hátsó lámpatestek, valamint a hatalmas hűtőmaszk, de az utasterében is találunk újdonságokat. A műszerfal egyetlen számlapja a fordulatszámmérőé, ebben kapott helyet a digitális sebességmérő és a fokozatkijelző, a fedélzeti számítógép képernyője pedig mellé került.

 

 

Középkonzolja a kompakt CT és a nagykategóriás GS stílusában berendezett, itt is megtaláljuk az üzemmód-választó forgókapcsolóját, valamint az infotainment kezelésére szolgáló, számítógépes egérhez hasonlító vezérlőt.

 

 

Műszaki adatok majd csak a detroiti premieren állnak rendelkezésre, de annyit már tudni lehet, hogy az IS alapmodelljét 2,5 literes, V6-os benzinessel szerelik, a 2,2 literes, négyhengeres dízel pedig átadja helyét az új fejlesztésű hibridnek. A típusban elsőként feltűnő hibrid hajtás egy 2,5 literes, négyhengeres benzinmotorból és egy elektromotorból áll, 240 lóerős teljesítménnyel és 4,3 l/100 km-es átlagfogyasztással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár