Merész formákkal jön az új Lexus IS
Hírek, 2013. január. 10.
AS

Detroitban az autószalonon leplezi le a Lexus az IS új generációját, amelyről megjelentek az első képek: az autó a középkategória leglátványosabb képviselője lesz.

 

 

Bemutatkozik a Lexus IS harmadik generációja, amely amellett, hogy továbbviszi elődje arányait, és nagyobb testvéreire is hasonlít, sokkal merészebb formájú a márka eddigi típusainál: nem túlzás azt állítani, hogy a középkategória leglátványosabb képviselője lesz.

 

 

A négyajtós lépcsőshátú autó érdekességei a tanulmányautókéra hasonlító, különleges első és hátsó lámpatestek, valamint a hatalmas hűtőmaszk, de az utasterében is találunk újdonságokat. A műszerfal egyetlen számlapja a fordulatszámmérőé, ebben kapott helyet a digitális sebességmérő és a fokozatkijelző, a fedélzeti számítógép képernyője pedig mellé került.

 

 

Középkonzolja a kompakt CT és a nagykategóriás GS stílusában berendezett, itt is megtaláljuk az üzemmód-választó forgókapcsolóját, valamint az infotainment kezelésére szolgáló, számítógépes egérhez hasonlító vezérlőt.

 

 

Műszaki adatok majd csak a detroiti premieren állnak rendelkezésre, de annyit már tudni lehet, hogy az IS alapmodelljét 2,5 literes, V6-os benzinessel szerelik, a 2,2 literes, négyhengeres dízel pedig átadja helyét az új fejlesztésű hibridnek. A típusban elsőként feltűnő hibrid hajtás egy 2,5 literes, négyhengeres benzinmotorból és egy elektromotorból áll, 240 lóerős teljesítménnyel és 4,3 l/100 km-es átlagfogyasztással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár