Space Star néven jön Európába a Mitsubishi Mirage
Hírek, 2013. január. 11.
AS

Az utolsó pillanatban megváltoztatta új kisautója nevét a Mitsubishi: a Mirage az európai piacra a korábban is használt Space Star néven jut el.

 

 

Nincs szerencséje a névadással a Mitsubishinek: új kisautóját az utolsó pillanatban mégis más néven vezeti be az európai piacra. Az egyszerűnek és környezettudatosnak tervezett modellt sokáig Global Small néven emlegették, majd a premiert már Mirage néven tartották: korábban ezen a néven forgalmazta a Colt különféle változatait a tengerentúli piacokon.

 

 

Az európai premieren, a tavaly őszi Párizsi Autószalonon is Mirage néven állt reflektorfénybe az autó, majd idén januárban kiderült: ez a név más cég védjegyoltalma alatt áll. A Mitsubishi ezért úgy döntött, hogy kisautóját Space Star néven hozza forgalomba Európában. Ez a név egy évtizede egy kompakt egyterűt jelölt, és a japán márka illetékesei szerint az újdonságra is illik, hiszen az is ugyanolyan tágas, praktikus és takarékos.

 

 

Az új Space Star ötajtós karosszériája 3,71 méter hosszú, az autó saját tömege mindössze 845 kg, ezért az 1 literes, háromhengeres benzinmotorja 4 litert fogyaszt száz kilométeren. A thaiföldi üzemben készülő kiskocsi európai bevezetése 2013 februárjában kezdődik.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár