Indiában továbbfejlesztik az eredeti Logan generációt
Hírek, 2013. január. 13.
AS

A Mahindra révén a Dacia Logan régóta ismert formavilága nemcsak ráncfelvarrást, de új karosszériaváltozatot is kap.


 

A bármilyen négykerekű járműre éhes indiai autópiacon nem szokatlan, hogy egy modell kissé módosítva annak ellenére hosszú ideig gyártásban marad, hogy időközben az utódmodellt is piacra dobták. Ugyanez történik a Dacia Logan helyi megfelelőjével, a nemrég ráncfelvarráson átesett Mahindra Veritóval is, amely azonban egy új karosszériaváltozattal külön utakra lép.

 


Amíg Európában és a világ számos más pontjain ugyanis a Sandero jelenti a Logan ötajtós változatát, a Mahindra a saját útját járja, az eddigi négyajtós változat formavilágát megőrizve fejleszti saját kompaktját, amelyről kémfotók is tanúskodnak. A fejlesztés célja, hogy a Verito hossza 4 méteren belül maradjon, ezek az autók ugyanis kedvezményben részesülnek Indiában. Hasonló megfontolásból lett ilyen rövid az új Swift négyajtós változata, a Dzire, amelyet szintén csak az indiai piacon forgalmaznak a Maruti márkanév alatt.

 

 

A kémfotók szerint a kompakt Verito teljesen megegyezik az eddigi négyajtós változattal, csupán a C-oszlop mögötti csomagteret rövidítették meg. Ennek következtében a négyajtós kivitel 510 literes csomagterénél az új modellé minden bizonnyal jóval kisebb lesz, ám a karosszéria érintetlenül marad, ezért az utasoknak továbbra is rengeteg helyük lesz. Mivel a prototípusokon az autó teljes hátulját álcával borították, valószínűsíthető, hogy ötajtós lesz a típus, de ezt még nem erősítette meg a gyártó.

 


A Veritót Indiában egy 1,4 literes, 75 lóerős benzines és egy 1,5 literes, 65 lóerős dízelmotorral készítik, amelyekhez ötfokozatú kézi kapcsolású váltómű kapcsolódik. Az új kompakt Mahindra minden bizonnyal ugyanezeket az erőforrásokat kapja majd.

 

Forrás: motorbeam.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár