Detroit sztárja az új Corvette Stingray
Hírek, 2013. január. 15.
AS

Kétség kívül a legjobban várt autó a Detroiti Autószalon újdonságai közül a Corvette új generációja, amely megkapta a legendás Stingray nevet is.

 

 

A Detroiti Autószalon legfontosabb újdonsága a Corvette új generációja, a C7 széria, amely megkapta a második generációnál használt legendás Stingray nevet is. A Chevrolet ikonikus sportautója úgy viszi tovább elődje hagyományait, hogy közben számos ponton újat mutat. A 4,5 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,24 méter magas karosszéria alumínium vázra épül, amely 45 kilogrammal könnyebb és mintegy másfélszer masszívabb az elődénél. A motorházfedél és a kivehető tetőpanel szénszálas anyagból készült, ahogyan a vezető felé fordított műszerfal több eleme is.

 

 

Új fejlesztés a 6,2 literes V8-as benzinmotor, amely legfeljebb csak lökettérfogatával emlékeztet elődjére. A 450 lóerős, 610 Nm nyomatékú erőforrás blokkja és hengerfeje alumíniumból készült, közvetlen befecskendezéssel és aktív hengerlekapcsolással is felszerelték, így 9 l/100 km-es átlagfogyasztásával jóval takarékosabbá vált. Ennél is fontosabbak azonban a Corvette menetteljesítményei: az elöl-hátul kettős keresztlengőkaros felfüggesztéssel, de kompozit laprugókkal felszerelt, hátsókerék-hajtású autó álló helyzetből kevesebb mint négy másodperc alatt gyorsul százra. A hatsebességes automata váltó mellett hétfokozatú kézi váltót is lehet kérni, eddig ilyet csak a Porsche kínált, a Stingray váltója ráadásul kapcsoláskor gázfröccsel harmonizálja a motor fordulatszámát.

 

 

Elektronikus segédletek sorával szerelték fel a Corvette új generációját: újdonság az üzemmód-választó kapcsoló, de kipörgésgátló, menetstabilizáló, adaptív lengéscsillapítás-szabályzás, rajt-automatika és elektronikus differenciálzár is megtalálható a kínálatban. A műszerfal közepére szabadon konfigurálható nyolccolos színes kijelző került, és ugyanekkora méretű a multimédiás rendszer érintőképernyője a középkonzolon. Színes head-up display is van az autóban, az utas pedig külön kis klímavezérlő panelt kapott a jobb oldali szellőzőnyílás alá.

 

 

A Stingray alapmodellen kívül Z51 néven sportcsomag is elérhető a Corvette kínálatában, ehhez elektronikus differenciálzár, száraz karteres olajozás, fék-, differenciál- és váltómű-hűtés, valamint aerodinamikai csomag tartozik. Az új Corvette Stingray az idei év őszétől kapható a kereskedésekben.
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár