Hetente kétszer is változhat az üzemanyagok ára
Hírek, 2013. február. 4.
AS

Az eddigi heti egyszeri alkalom helyett január végétől hetente kétszer is dönthet az üzemanyagok nagykereskedelmi árának változásáról a MOL.

 

Az indoklás szerint azért változtatnak a gyakoriságon, hogy rugalmasabban tudjanak alkalmazkodni a világpiaci helyzethez. A Magyarországon értékesített üzemanyagok nagykereskedelmi árát a kőolaj világpiaci ára, a forint és a dollár árfolyama, valamint egyéb tényezők is meghatározzák. A MOL nyilatkozata szerint így a partnerek mindenkor aktuálisabb, a piaci viszonyokat jobban tükröző áron vásárolhatják meg az üzemanyagokat, és kiküszöbölhetők lesznek az ugrásszerű árváltozások.

 

A MOL eddig hetente egyszer, hétfőn határozta meg az üzemanyagok nagykereskedelmi árait, a változások szerdán léptek életbe. Mostantól szerdán is dönthetnek az árak változtatásáról, az új árak pedig péntektől lesznek érvényesek. A döntés ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a MOL minden héten kétszer módosít az árakon, csupán ennek a lehetőségét teremtette meg. A benzinkutaknál érvényes árak változtatásának mértéke és ritmusa továbbra is az egyes üzemeltető vállalatok saját döntése, ugyanakkor az árverseny miatt valószínűnek tűnik, hogy a nagykereskedelmi ár heti kétszeri változását a töltőállomások is lekövetik.

 

A módosítást követően a MOL azonnal élt is a lehetőséggel, hiszen a január 30-ai hétforintos emelés napján újabb háromforintos áremelkedést jelentett be a benzinre, amely február 1-jén lépett életbe. A gázolaj kétforintos áremelését ezúttal nem követte újabb drágulás.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár