Megújul a Renault Kangoo
Hírek, 2013. február. 4.
AS

Felvette a Renault új arcát a francia márka kompakt áruszállítója, a Kangoo minősége és felszereltsége is javult.

 

 

Öt év alatt 400 ezer példány kelt el a Renault Kangoo aktuális generációjából, amely most érkezett el a modellfrissítéshez. A megújulás keretében új hűtőmaszkot és külső tükröket kapott az autó, az elektromos hajtású Z.E. kivitelt kékes színű hátsó lámpái is megkülönböztetik a többitől. Utóbbi modell elektromos töltőjének csatlakozója az első embléma alá került, és 30 km/órás sebességig hangjelzés figyelmezteti a gyalogosokat az egyébként némán közeledő autóra.

 

 

Minden Kangoo összeszerelési minőségén is javítottak az illesztési pontok átnézésével, és az utastér felszereltsége is gazdagabb lett. Opciós extraként elérhető az R-Link navigációs-multimédiás rendszer, valamint a tolatókamera is, amelynek képernyőjét a nagyobb Master furgon mintájára az első napellenzőbe építették. A Clio mintájára a Kangoo középkonzolja is fényes fekete borítást kaphat, és most már több változat rendelhető három férőhellyel az első üléssorban.

 

 

A motorkínálat minden tagja takarékosabb lett. Az 1,5 literes dízelmotor 75 és 90 lóerős változatainak átlagfogyasztása 4,3 l/100 km, ezen felül elérhető még 110 lóerős kivitelben, valamint az 1,2 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor 115 lóerővel. Újdonság az Eco üzemmód, amely a motorvezérlés, a váltásra való figyelmeztetés és a gázpedál érzékenységének változtatásával tíz százalékot segít a spórolásban. Az ESP funkciói között az emelkedőn való elindulást segítő rendszer mellett a laza talajon jobb tapadás biztosító programot is megtaláljuk.

 

 

Az új Kangoo és testvérmodellje, a Mercedes Citan gyártása a Renault franciaországi, maubeuge-i üzemében zajlik.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár