Sportváltozat készült a Lada népautójából
Hírek, 2013. február. 5.
AS

Sportos kivitelben is bemutatkozott a Lada Granta: erősebb motorral, jobb menetteljesítményekkel és látványosabb karosszériával készült a Granta Sport.

 

 

A túrakocsi-világbajnokság magyarországi futamán is bemutatkozott a Lada Granta versenyautó-változata, ezért nem meglepő, hogy a reklámot kihasználva sportkivitelt készített népautójából az orosz gyártó. A Granta Sport ugyanazt az 1,6 literes, 16 szelepes négyhengeres benzinmotort kapja, mint az alapmodell, de teljesítménye 98 helyett 120 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 160 Nm.

 

 

Nem kerül a legsportosabb modellek közé ezzel a motorral a Granta, de menetteljesítményei sokat javulnak. Az ötsebességes kézi váltóval szerelt típus álló helyzetből százra 9,6 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 197 km/óra. Az erősebb motorhoz feszesebb futómű, közvetlenebb kormányzás és nagyobb fékek is járnak.

 

 

A Granta Sport kívül és belül is könnyen megkülönböztethető a fényezetlen lökhárítós alapmodelltől. Nagyobb légbeömlős első lökhárító, 16 colos könnyűfém kerekek, küszöbtoldat és hátsó légterelő is került az autóra, bár kissé furcsa, hogy a hátsó lökhárítóban dupla kipufogónak jutott hely, de csak egy csövet látunk. Az utastérben színes érintőképernyős multimédiás rendszer, piros cérnával varrott sportkormány és sportülés számít újdonságnak.




A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár